•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Léon: The Professional (1994)

Vizuelno stilizovan i u grafičkom smislu nasilan, ovaj triler je ostvarenje scenariste i reditelja Francuza Luc-a Besson-a. U njemu se Mathilda (Natalie Portman), 12-ogodišnja devojčica koja živi u Njujorku od radnog detinjstva suočava sa surovom stranom života: njena porodica živi u strašnom domu, dok joj otac radi za narko dilere i krijumčari drogu. Mathilda ne brine puno za svoje roditelje, ali ima blisku vezu sa svojim 4-ogodišnjim bratom. Jednog dana, kada se vrati kući shvata da su članovi njene porodice, uključujući njenog brata ubijeni. Za to su “zaslužni” korumpirani agenti, koje predvodi psihotični Stansfield (Gary Oldman).

Mathilda uspeva da prebegne u stan svog tajnovitog suseda po imenu Leon (Jean Reno), koji je nerado prima. Ona otkriva da je pomenuti Leon zapravo profesionalni ubica i da radi za čoveka po imenu Tony (Danny Aiello), kralja mafije koja je smeštena u Maloj Italiji. Čekajući da se osveti za smrt svog brata, Mathilda “pravi dil” sa Leon-om i postaje njegova štićenica u zamenu za obavljanje svakodnevih kućnih poslova. Njena želja je da otkrije tajne ovog plaćenog ubice bez osećanja, ali i da pronađe ljude koji su oduzeli život njenom bratu.

Međutim, rađaju se emocije između pomenutog “hladnog” Leon-a i Mathilda-e, a sve to rezultira promenom njegovog izgleda, načina života i karijere...

Ovaj prvi Besson-ov američki film je osvetlila sjajna gluma odličnog Jean-a Reno-a, uz fantastičnu debitantkinju Natalie Portman, a naravno, tu je, voleli ga ili ne, i legendarni Gary Oldman. “Léon : The Professional” je u americi objavljen pod nazivom “The Profesionnal” tokom 1994. godine. Ovo je svakako kultno ostvarenje koje morate pogledati.

MN
Žanr:zločina, drama, triler
Godina:1994
Reziser:Luc Besson
Scenario:Luc Besson
Uloge:Jean Reno, Gary Oldman, Natalie Portman
Uzrast:R
Award:3 osovjene, 8 nominacija
Box office:19,2 miliona USD
Studio:Gaumont
Zemlja:France
Jezik:engleski
Trajanje:110 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila