•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (2006)

Posle avantura s Crnim biserom, kapetana Džeka Speruoa i njegovu posadu proganja Tajna škrinje. Džoni Dep, prvi put u karijeri, ponavlja ulogu ekscentričnog kapetana Džeka Speroua, koji se opet nalazi u mreži nevolja iza kojih stoje natprirodne sile.Iako se rešio prokletstva "Crnog bisera", Džekov život je u opasnosti, jer duguje opkladu Dejviju Džonsu (Bil Naji), vladaru okeanskih dubina i kapetanu zastrašujućeg broda "Leteći Holanđanin". Ako Džek ne ispuni opkladu, snaći će ga prokletstvo večnog služenja zlom duhu Džonsu. Vil Tarner (Orlando Blum) i Elizabet Svon (Kira Najtli) odlažu venčanje, da bi pomogli starom prijatelju. Ne nadaju se brojnim preprekama: okršajima sa opakim morskim nemanima, neprijateljski nastrojenim ostvrljanima, proročicom Tijom Dalmom (Naomi Haris), pa čak i sa Vilovim davno izgubljenim ocem Butstrapom Bilom (Stelan Skarsgard). U međuvremenu, bezobzirni lovac na pirate Lord Katler Beket kreće u potragu za škrinjom koja će mu omogućiti da kontroliše Dejvija Džonsa i za sva vremena uništi pirate sa Kariba.

Snimanje filma je počelo 28. februara 2005. godine, a snimano je ponovo u Kosta Alegreu, u Jalisko (Meksiko) i Barouli, Sv. Vinsent. Nastavak takođe sadrži scene koje su snimane na Dominiki i na Bahamima. Nastavci su snimani jedan za drugim, kao kod triologije Gospodar Prstenova, mada je 2005. godine pažnja bila usmerena na Tajnu
Škrinje sa nekoliko scena iz trećeg dela koje su snimljene. Zbog ovog načina snimanja, snimanje Tajne Škrinje je završeno 7. februara 2006. godine. Iako su snimani jedan za drugim, puštaju se u bioskope sa godinom razmaka.

Premijera Tajne Škrinje je bila u Diznilendu, u Anahajmu, Kalifornija, 24. juna 2006. godine, dva dana ranije od obnavljanja atrakcije Pirata sa Kariba, na kome je serija filmova zasnovana. Obnovljena atrakcija uključuje podešenu priču i Audio-animatroniku zasnovanu na filmovima i otvorena je 26. juna 2006. Ista atrakcija u Walt Disney World-u na
Floridi je takođe obnovljena 7. jula 2006. uporedo sa izlaskom filma.

"Pirati sa Kariba: Tajna Škrinje" je zaradio 55.8 miliona dolara prvog dana prikazivanja, samim tim je postavio rekord za najveću zaradu dana kada je izašao, najveću zaradu u jednom danu i najveću zaradu petkom svih vremena. Prethodni rekord je držao film Ratovi zvezda Epizoda III: Osveta Sita sa 50.013.859 dolara.

Film je oborio rekord i za zaradu tokom prvog vikenda prikazivanja sa 135.634.554 dolara, a prethodni rekord je držao Spajdermen 2 sa 114.844.116 dolara. Prodato je 200.000 karata više nego za Spajdermena. Do 21. avgusta 2006. godine, ovaj film je zaradio 401 milion dolara u SAD, dok je širom sveta zaradio oko 864 miliona dolara i trenutno se nalazi na 11 mestu filmova sa najvećom zaradom širom sveta, a na 7 mestu sa zaradom u zemlji u kojoj je proizveden.

Žanr:Akcija, Avantura, Fantazija
Godina:2006
Reziser:Gore Verbinski
Scenario:Ted Elliott, Terry Rossio
Uloge:Johnny Depp, Orlando Bloom and Keira Knightley
Award:Do0bitnik Oskara, 30 drugih nagrada i 36 nominacija
Studio:Walt Disney Pictures
Zemlja:United States
Jezik:English | Turkish | Greek
Trajanje:151 min
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...