•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Basic Instinct (1992)

Detektivi odjeljenja za ubistva San Franciska, Nik Kuran i Gas Moran, istražuju ubistvo rokenrol pevača Džonija Buza. U trenutku seksualnog čina ubila ga je šiljkom za led nepoznata plavuša. Buz je održavao vezu sa književnicom Ketrin Tramel, autorke nekoliko bestselera. Likovi jednog njenog romana su rok pevač, koga ubija njegova devojka - šiljkom za led. Nik Kuran se upušta u vezu sa Ketrin, ali i dalje uporno istražuje ko je ubica. Ketrin upravo piše novi roman. Glavni lik njenog novog romana je detektiv koji se zaljubi u pogrešnu ženu, i
koja ga ubije...

Jedan od najpoznantijih i najuticajnijih filmova 1990-tih. Scena ispitivanja u policijskoj stanici, kada Šeron Stoun prekrsti noge a nema gaćice, postala je kultna istoga trenutka. Film je žestoko kritikovan tvrdnjom da je radnja samo izgovor za brojne seksualne scene. Međutim, film kao film ima odličnu radnju, vrhunski je režiran i predstavlja vrhunac karijera Verhovena i Daglasa. Šeron Stoun je postala zvezda ovim filmom, nakon što su ulogu odbile gotovo sve poznatije glumice.

U mnogim zemljama film je prikazan u cenzurisanoj verziji u dužini 121 min ili 123 min. Nakon ovog filma u 1990-tim je snimljen velik broj erotskih trilera sumnjivog kvaliteta, čime se potpuno nezasluženo pokušala umanjiti vrednost i značaj ovog filma. Film je preveden kao Niske strasti, a tačan prevod na srpski jezik je Osnovni instinkt. Godine 2002, na desetu godišnjicu originala, trebao se snimiti nastavak. Šeron Stoun je pristala na ulogu, ali su Daglas i Verhoven odbili.

Niske strasti je kultni film koga retko ko nije već pogledao, a ako i vi niste evo prilike.

Žanr:Zlocin, Misterija, Triler
Godina:1992
Reziser:Paul Verhoeven
Scenario:Joe Eszterhas
Uloge:Michael Douglas, Sharon Stone i George Dzundza
Award:Nominovan za 2 Oskara, 5 nagrada i 17 nominacija
Box office:352,700,000 USD
Studio:Carolco Pictures
Zemlja:United States
Jezik:English
Trajanje:127 min
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu