•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

26.6.2012.

Ponedeljak, 23h i pravo vreme da publika bioskopa „Vilin grad“ zakorači u najnoviju horor priču čuvenog Frensisa Forda Kopole „Twixt“ ili kako je prevedeno kod nas „Između svetova“. Na samom početku filma dovedeni smo u gradić Swan Valley, koji bi nam se učinio sasvim svakidašnjim i uobičajenim da nas ozbiljni glas naratora nije upozorio da je ovo „strašan horor grad, u kome se u prošlosti dogodila tragedija“ – grupi malih siročića su vratovi najsvirepije prerezani nožem. Priču o strašnoj prošlosti i još mračnijoj sadašnjosti Swan Valley-ja potkrepljuje i postojanje kule sa 7 satova u kojoj živi niko drugi do Đavo lično, a pomenuti satovi pokazuju različito vreme. Užitak svakog gledaoca je da sam poveže neke stvari i da shvati o čemu se zapravo radi, ali nam „Twixt“ to nije dozvolio. Izgleda da je Kopola želeo da nam „olakša posao“ i prekrati razmišljanje.

Naš junak je Val Kilmer, pisac horor priča Hall-a Baltimore-a, koji dolazi, gle slučajnosti, u ovaj gradić. On, verovali ili ne, prodaje svoje knjige, jako bezuspešno, u gvožđari. Tu i upoznaje ostarelog ljubitelja horora lokalnog šerifa Bobby-ja LaGrange-a koji ga odvodi u mrtvačnicu ne bi li mu pokazao leš devojke koja je probodena kolcem. Baltimore je razoren porodičnom tragedijom – stradala mu je kćerka, a supruga ga doslovce progoni da pronađe novac za plaćanje računa. Splet okolnosti je hteo da naš pisac upozna i simpatičnu devojčicu „V“ koja je zapravo vampirica.

Mračni događaji se dešavaju iz časa u čas, a Hall mora da napiše svoju novu knjigu. Inspiracije nema, ali Kopola i to uspeva da reši. U celu priču se uključuje niko drugi do majstor Edgar Alan Po ne bi li pojasnio neke događaje i rešio dileme našeg junaka. Uz ostarelog šerifa, njegovog tunjavog pomoćnika, avetinjsku atmosferu i dosta alkohola, Baltimore će...e pa, za to već morate pogledati film. Iznenadićete se. Ništa nije onako kako ste očekivali da će biti. Jeza će Vas slediti, a neizbežno je krvoproliće i...

...i još puno „spuki“ elemenata, a „Između svetova“ je priča koja će neke oduševiti, nekima se činiti poznatom i već viđenom. Na Vama je da pogledate i sami „Twixt“ i otkrijete mračne tajne Swan Valley-ja. Emocije će sigurno isplivati, a Kopola je Kopola, to je ono što je sigurno.

Maja Nikolić
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila