•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

Gospodar prstenova: Povratak kralja (eng. The Lord of the Rings: The Return of the King) fantastični je pustolovni film Petera Jacksona iz 2003. utemeljen na trećem delu knjige J.R.R. Tolkiena Gospodar prstenova koji zaključuje istoimenu filmsku trilogiju.

Kako Sauron započinje poslednju fazu pokoravanja Međuzemlje, čarobnjak Gandalf i Kralj Theoden od Rohana udružuju snage kako bi zaštitili glavni grad Gondora, Minas Tirith od ove pretnje. Aragorn konačno mora preuzeti kraljevski tron Gondora pa okuplja vojsku duhova kako bi porazio Saurona. Na kraju, iako pod punom spremom, shvataju da ne mogu pobediti; sve spada na hobite Froda i Sama koji se sami moraju suočiti sa težinom Prstena i Gollumovom izdajom, kako bi uništili Prsten u Mordoru.

Objavljen 17. decembra 2003., Gospodar prstenova: Povratak kralja postao je jedan od kritički i finansijski najuspešnijih filmova svih vremena. Osvojio je svih 11 Oscara za koje je bio nominovan, čime se izednačio sa filmovima Titanic i Ben-Hur. Između ostalih, osvojio je Oscara za najbolji film kao prvi fantastični film kojem je to pošlo za rukom.

Studio New Line Cinema objavio je kako je film prvog dana prikazivanja zaradio 34,5 miliona dolara - tadašnji rekord među filmovima objavljenima u sredu, sve do Spidermana 2, koji je zaradio 40,4 miliona. Dok je Povratak kralja objavljen oko Božića, Spiderman 2 je premijerno prikazan usred leta.

Konačna zarada u Sjevernoj Americi bila je 377 miliona dolara, a ukupna u svetu 1,1 milijarda dolara. Bio je to tek drugi film u istoriji čija je zarada premašila milijardu dolara (prvi je bio Titanic iz 1997.), a sada je treći nakon što ga je prestigao Avatar Jamesa Camerona.

Žanr:Akcija, Avantura, Fantazija
Godina:2003
Reziser:Peter Jackson
Scenario:J.R.R. Tolkien, Fran Walsh
Uloge:Elijah Wood, Ian McKellen i Viggo Mortensen
Award:11 Oskara, 114 drigih nagrada i 72 nominacije
Box office:1,119,929,521 USD
Studio:New Line Cinema
Zemlja:United States
Website:http://www.lordoftherings.net/
Jezik:English | Quenya | Old En
Trajanje:201 min | 251 min
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...