•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Pet razloga da gledate seriju "Redakcija"

HBO kao i uvek ima odličnu originalnu produkciju. Nakon izuzetno uspešnih tv serija poput Porodice Soprano, Prave krvi, Igre prestola, Potpredsednice i Devojaka, stiže nam i potpuno nova serija Redakcija.

Ovde je nabrojano pet razloga zbog kojih će vam se “Redakcija” dopasti:

Sorkin
Aron Sorkin nije osvojio Oskara niti Emi za džabe. Čovek jednostavno ume da piše odlične dijaloge. Možete reći šta god hoćete o pretencioznom, popujućem i politički nastrojenoj pilot-epizodi koja proziva SAD i mejnstrim medije, ali Sorkin poput mačke hoda na ivici i uspeva da spoji razne teme - od Tvitera do Don Kihota.

Povratak u budućnost
Radnja “Redakcije” se dešava u 2010. godini i prva epizoda se vrti oko curenja nafte Britiš Petroleuma u meksičkom zalivu. Mesto radnje omugućava Sorkinu da u neku ruku ponovo piše istoriju, dajući Njuznajtovom timu izmišljenu šansu da budu jedini važniji tv program sa ranim izveštavajima o naftnoj katastrofi. Svaka epizoda se bavi fiktivnom pričom o čuvenim događajima koji su stvarno desili i o tome kako je o njima izveštavano.

Iza kulisa
Sorkin obožava tip priča koje se dešavaju iza kulisa, što se da primetiti i po njegovim serijama "Sports Night," "Zapadno krilo" i "Studio 60 on the Sunset Strip". Gradeći priču oko nečeg što nam je poznato (vesti na televiziji, Bela kuća) na površnom nivou i dodajući pravu dozu drame kroz koju svi prolaze na radnim mestima, Sorkin efektno ume da zainteresuje gledaoce. Sa “Redakcijom” se može poistoveti većina gledalaca koji gledaju vesti a Sorkin to iskorišćava kako bi privukao publiku ali i da bi ih takođe izazvao da počnu kritički da razmišljaju o tome šta gledaju. Ne treba da ističimo da je to prilično romantizovana verzija pravog stanja, ali eto, ipak smo vam rekli.

Džef Danijels
Iako će njegovo fenomenalno tumačenje lika u komediji “Glupan i tupan” ostati večno zapamćeno, Danijels nije samo odličan komičar već je i odličan dramski glumac, a to se u svakom trenutku vidi u njegovom tumačenju Vila Mekavoja, voditelja Njuznajta. On je arogantan, egocentričan, ćudljiv i nepredvidljiv, što bi mogao biti samo dosadni miks stereotipa da se uloge nije prihvatio upravo Danijels. Ukratko, Mekavoj nije samo tamo neki nadrndani hvalisavac. On je kompleksna ličnost i sve njegove osobine polako upoznajemo kroz svaku epizodu.

Sem Voterston (i ostali sporedni glumci)
Bilo bi nepošteno strpati sve ostale glumce u jednan mali pasus, tako da ovonedeljne lovorike dajemo Semu Voterstonu zbog smisla za humor i šarma koje je uneu u tumačenje lika Čarlija Skinera. Puno stvari će vam se dopasti kod Skinera jer on je taj veliki šef koji daje sve od sebe kako bi osigurao neometano prikazivanje Njuznajta, ne otpustivši previše subjektivnog voditelja i ponovo zaposlivši voditeljovu nekadašnju ljubav. Stoji iza svojih uverenja, integriteta i ima dobar njuh za talente, iako je taj njuh često zamućen zbog svakodnevnog opijanja.

www.hbo.rs
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu