•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Izrael: Vudi, probaj Jerusalim

Snimio je filmove "Menhetn", "Ponoć u Parizu" i "Viki, Kristina, Barselona", a sada izraelski zvaničnici pokušavaju da ubede američkog reditelja Vudija Alena da snimi film čija će radnja biti smeštena u Jerusalimu.

Predsednik Šimon Perez i gradonačelnik Jerusalima Nir Barkat udružili su snage kako bi privoleli kultnog američkog autora da snimi film u njihovom gradu, a Barkat se čak početkom godine sastao sa Alenom i nejgovom nekadašnjom muzom Dajanom Kiton.

"Predsednik Perez uvek poziva producente i reditelje da snime film u Izraelu", rekao je AFP-u zvaničnik iz predsednikovog kabineta koji je želeo da ostane anoniman. "Kada se predsednik sreo sa Alenom u Njujorku u martu, razgovarali su o tome i on ga je pozvao da dođe i snimi film ovde".

Barkatov portparol potvrdio je da se gradonačelnik sastao sa Alenom i Kitonovom kako bi ih privoleo da snimaju u Jerusalimu.

"Gradonačelnik se pre nekoliko meseci sreo sa Vudijem Alenom i Dajanom Kiton u restoranu na Menhetnu i pozvao ih je da dođu u Izrael. Gradonačelnik je pozvao Alena da razmotri mogućnost snimanja u Jerusalimu i obećao mu svaku pomoć", rekao je portparol Barak Koen.

Koen je objasnio da je pokušaj dovođenja Alena u Izrael deo većeg projekta čiji je cilj da privuče reditelje i producente da snimaju u Jerusalimu.

On je priznao da filmski fond Jerusalima od 400.000 dolara za projekte koji se rade u Svetom gradu nije dovoljan za jedan prosečan Alenov film ali je dodao da bi poreske olakšise i dostupnost opreme možda mogle da privuku Alena da snimi film u ovom gradu.

"Dobili smo jasnu poruku da se naša ponuda razmatra", rekao je Koen i dodao da Barkat planira još jedan put u SAD i susret sa filmadžijom.

Tanjug
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu