•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Green Fire (1954)

Radnja filma se dešava u Kolumbiji gde ima puno kafe, ali i zelenog smaragda. Upravo zbog tog smaragda glavni junak filma Rian X. Mitchell (Stewart Granger) je pošao da istražuje stare napuštene rudnike.

Njegov partner Vic Leonard (Paul Douglas) se protivi tome ali je uz njega. Od lokalnih bandita kao što je El Moro (Murvyn Vye), dobija pretnje smrću, ali ga ništa ne može pokolebati u potrazi za zelenim smaragdom.

Catherine Knowland (Grace Kelly) poseduje plantažu kafe u podnožju rudnika gde Mitchell kopa. Kako se u rudniku i oko njega dosta koristi dinamit, to prouzrokuje elementarne nepogode kao što su poplave. A to upravo ugrožava Catherine-u plantažu kafe.

Mitchell je zaljubljen u Catherine ali kako se film bliži kraju on je sve više primoran da bira između smaragda i Catherine.

'Green Fire' je holivudska avantura kakvu je samo MGM mogao da napravi.

Žanr:avantura, drama
Godina:1954
Reziser:Andrew Marton
Scenario:Ivan Goff, Ben Roberts
Uloge:Stewart Granger, Grace Kelly, Paul Douglas
Studio:Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:100 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...