•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Sorkin očistio redakciju

Aron Sorkin je cele nedelje bio u kontaktu s novinarima, braneći svoju oštro kritikovanu HBO sriju 'Redakcija'. Međutim, iza kulisa, radi na reorganizaciji.

Prema navodima neimenovanih izvora, većina scenarista, koji su radili na ovoj dramskoj seriji o vestima na kablovskoj televiziji, je otpuštena. "Niko od njih se ne vraća, osim Sorkinove bivše devojke, scenaristkinje Korin Kinsburi." navodi se u časopisu "The Daily".

Serija je odmah na početku emitovanja dobila zeleno svetlo i za drugu sezonu, i nije najjasnije koliko pisaca će zameniti ove koji su otpušteni.

Sorkin je čuven po tome što za većinu serija sam piše scenarije, a "Redakcija" je za projekat takvog tipa, imala prilično malo pisaca - manje od 10. Takođe, nije ništa novo da voditelji projekata, menjaju zaposlene.

Poznato je da je Metju vajner, kreator serije "Momci s Medisona" (Mad Men), svake sezone menjao scenariste, a nekad čak odmah nakon što bi oni napisali epizodu.

"Ja stvaram ove serije i ja želim i da ih pišem", rekao je Sorkin u majskom izdanju časopisa "Vanity fair".

"Ne gradim carstvo. Ne interesuje me produkcija. Sve što želim da radim je pisanje. Probio sam se kao dramski pisac a pisanje je nešto što sami radite u nekoj sobi."

"Nikada ne bih mogao pisati seriju bez sobe pune ljudi. Uđem tamo, i ideje počnu da padaju. Pišem o mnogim stvarima o kojima ništa ne znam, a ti ljudi mi pomažu, istražujući za mene." rekao je Oskarovac.

Predstavnik HBO-a je časopisu "The Daily" rekao da svake godine šefovi serija ponovo procenjuje potrebe svojih odeljanja za scenariste, dodavši da takav potez Sorkina ne predstavlja ništa neobično.

www.hbo.rs
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu