•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Filmski susreti u Nišu od 25. do 30. avgusta

47. Filmski susreti u Nišu održaće se od 25. do 30. avgusta na Letnjoj pozornici. Tokom sledeće sedmice trebalo bi da bude poznato koje ćemo filmove gledati na Festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu.

Dejan Dabić, član selekcione komisije i Direkcije festivala, kaže da je selekcija filmova izvršena i da su u toku ugovaranja, a da će se tokom sledeće sedmice tačno znati koji će filmovi biti prikazani na festivalu.

Umetnički direktor Filmskih susreta i ove godine je Dragan Vujić Vujke, direktor festivala je Srđan Savić.

Ono što je sasvim izvesno to je prikazivanje gostujućeg filma " Orkestar", Pjera Žalice koji će publika na Letnjoj pozornici videti poslednjeg dana festivala, nakon zvaničnog zatvaranja Filmskih susreta.

Film "Orkestar" Pjera Žalice, dokumentarac o "Plavom orkestru", imao je prošle godine premijeru na Sarajevo film festivalu. Film je publiku i nasmejao i rasplakao.

Dejan Dabić kaže da ga je reditelj najbolje definisao na samom početku filma.

"Definisao ga je rekavši da to nije film o lošim vremenima, nego dobrim ljudima. U filmu se preko Plavog orkestra priča o nekadašnjoj državi, bivšoj Jugoslaviji.

Tu se pojavljuju mnogi značajni muzičari iz svih nekadašnjih republika SFRJ. Mislim da će film biti zanimljiv kako onima koji su pratili muziku, ljubiteljima filma i svima koji pamte to vreme."

Tokom festivala, kao i svake godine, očekuje nas bogat program pratećih manifestacija, od promocija knjiga do projekcija raznih dokumentarnih filmova.

Autor: http://www.radiocity.rs

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...