•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Šta bi sa Sylvester-om Stallone-om?

Sylvester Stallone je glumac, pisac i reditelj koji slavu duguje naslovnoj ulozi u filmu Roki, snimljenom prema njegovom scenariju, koji je 1976. godine dobio Oskara za najbolji film. Snimljeno je i pet nastavaka, a Stalone je serijal zaključio 2006. godine filmom Roki Balboa. Muzička verzija filma Roki biće premijerno prikazana u Hamburgu ove godine. Statua Rokija Balboe nalazi se na dnu stuba Philadelphia Art Museuma.

2008. godine Stalone je napisao, režirao i glumio u filmu Rambo, kojim se nastavlja saga o veteranu vijetnamskog rata – Džonu Rambou, 25 godina nakon prvog filma Rambo: Prva krv iz 1982. godine.

Rođen je u Njujorku i pohađao je školu u predgrađu Filadelfije gde je počeo da se bavi glumom i fudbalom. Dve godine je podučavao na American College of Switzerland u Ženevi. Po povratku u SAD upisao je dramaturgiju na University of Miami i počeo da piše, ali je napustio koledž u želji da glumi u Njujorku, gde je bezuspešno odlazio na hiljade audicija.

Istovremeno je nastavio da piše, da bi 1974. godine dobio jednu od glavnih uloga u filmu The Lords Of Flatbush i dobio priznanje za "dodatne dijaloge" u tom filmu.

Nakon toga je otišao u Holivud gde je dobio nekoliko manjih uloga. Nudeći scenario za film o Rokiju Balboi, insistirao je da sam odglumi naslovnu ulogu.

Stalone je i glumac, scenarista i reditelj filmova Roki i Paradise Alley, glumac i koscenarista filmova F.I.S.T., First Blood, Rambo: First Blood Part II,
Rhinestone i Rambo III, koscenarista, reditelj i producent filma Staying Alive i glumac iz filmova Nighthawks, Victory, Tango & Cash i Lock Up.

Napisao je scenario i glumio u filmu Rocky V (režija John Avildsen), a glumio je i u filmovima Razbijač, Specijalista, Atentatori, Svetlost dana, Zemlja policajaca i Uhvatite Kartera. Ostali njegovi filmovi su Driven, Osveta na mafijaški način i Deca Špijuni 3.

Dobitnik je brojnih nagrada na festivalima širom sveta. Uskoro ćemo ga videti u prvom filmu Voltera Hila nakon celog desetleća, Bullet To The Head. Jedan je od osnivača lanca Planet Hollywood.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila