•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Man Who Knew Too Much (1956)

Čovek koji je previše znao (eng. The Man Who Knew Too Much) je triler Alfreda Hitchcocka iz 1956. Ovaj film je obrada istoimenog Hitchcockovog filma snimljenog 1934.

Film je dobio Oscara za najbolju pesmu za pesmu Que Será, Será koju u filmu peva Doris Day.


Dr. Ben McKenna (James Stewart), njegova supruga Jo (Doris Day) i njihov sin Hank (Christopher Olsen) su na odmoru u Maroku. Tokom puta, u autobusu, upoznaju misterioznog Louisa Bernarda (Daniel Gelin), a u Maroku, tokom ručka, upoznaju Draytonove (Bernard Miles i Brenda de Banzie), još jedan par koji je na odmoru.

Sledeći dan porodica McKenna na marokanskoj tržnici svedoči atentatu na špijuna. Pre nego umre, špijun Benu šapne strašnu tajnu: nečiji život je u opasnosti. Draytonovi tada otimaju Benovig sina Hanka kako bi uverili Bena da ne kaže policiji šta je čuo.

Ben sledi tragove i nalazi otmičare u crkvi gde g. Drayton glumi sveštenika. Tu saznaje da je plan atentat na vođu jedne evropske države koji bi se trebao dogoditi tokom koncerta u Royal Albert Hallu...


Kao i u svakom svom filmu, reditelj Alfred Hitchcock ima cameo nastup. U Čoveku koji je previše znao Hitchcock se može videti kako posmatra akrobate na tržnici, leđima okrenut kameri, malo pre ubistva špijuna.


Muzika igra veliku ulogu u filmu. Iako je Bernard Herrmann komponovao relativno malo pozadinske muzike za film, izvođenje kantate Olujni oblaci Arthura Benjamina je klimaks filma. U dodatak tome, lik koji u filmu igra Doris Day je tada pevačica u penziji. Više puta u filmu ona peva pesmu Que Será, Será koja je filmu 1956. donela Oscara za najbolju pesmu. Pesma je na američkim listama dostigla 2. mesto, a na britanskim 1. mesto.

Žanr:triler
Godina:1956
Reziser:Alfred Hitchcock
Scenario: John Michael Hayes
Uloge:James Stewart, Doris Day, Brenda De Banzie
Uzrast:PG
Award:1 osvojena
Studio: Paramount Pictures
Zemlja:United States
Website:www.paramount.com
Jezik:Engleski
Trajanje:120 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...