•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Uručene nagrade Slobodi Mićalović i Ivanu Bosiljčiću

Na Filmskim susretima u Nišu uručena nagrada "Glumački par godine". Priznanje "Novosti" dobili Sloboda Mićalović i Ivan Bosiljčić za uloge u seriji "Nepobedivo srce" Zdravka Šotre.

Više od četrdeset leta publika i čitaoci "Novosti" biraju "Glumački par godine", a nosiocima ove laskave titule se u Nišu, na Filmskim susretima, uručuju statue "Ona" i "On", delo akademskog vajara Nebojše Mitrića. Najširi auditorijum TV gledalaca i čitalaca našeg lista ove godine je za uloge Milene i Miroslava u seriji "Nepobedivo srce" Zdravka Šotre nagradio Slobodu Mićalović i Ivana Bosiljčića. U sredu uveče, u finalu našeg najstarijeg filmskog festivala, nagrade su im uručene pred prepunim gledalištem Niške tvrđave.

Pobedničkom paru ovo je druga zajednička titula, a prvu su osvojili za uloge Anđelke i Nenada u popularnoj seriji "Ranjeni orao". Bosiljčiću je, međutim, ovo treća statua "On", jer je prošle godine dobio nagradu i za seriju "Greh njene majke".

- Ovo je treći put da dobijam nagradu "Ona i on", a drugi put zajedno sa Bosketom. Ono što je bilo drugačije u odnosu na prethodne tri nominacije je to da je konkurencija bila velika. Bilo je puno mladih glumaca, što sa filma, što iz televizijskih serija. Ne bih da budem skromna i zato moram da naglasim da smo Boske i ja dobili 43 odsto glasova - izjavila je dobitnica nagrade za glumački par godine.

Sloboda Mićalović je primetila da su prethodne dve statue dobile malo patine,jer je prvu dobila pre sedam godina, tako da će ova najnovija blistati u punom sjaju. Ona veruje da Bosketa i nju publika voli jer daju sve od sebe i ne lažu.

Dobitnici ove nagrade Ivan Bosiljčić i Sloboda Mićalović nisu mogli da se izjasne da li će se i sledećeg jula naći u konkurenciji za nagradu.

- To je mač sa dve oštrice - biti glumački par sa nekim sa kim zaista voliš da igraš, a onda reditelji beže od tog glumačkog para izvesno vreme. Prosto ne verujem da bi Šotra ponovo Bosketa i mene odabrao za neki glumački par. Ali, ko zna. To sam rekla i posle "Ranjenog orla" pa nije bilo tako i zato mislim da možda baš i nisam dobar prognostičar - rekla je Sloboda.

- Ova nagrada je zasluga cele ekipe koja je radila na projektu "Nepobedivo srce" - rekao je Bosiljčić. - Omiljeni glumački par trebalo je obući, našminkati, osvetliti,usnimiti, zamisliti, obojiti muzikom, izmontirati i sve to pod rukovodstvom gospode Šotre, Jankovića i Terzića, koji su svoju ideju pretvorili u delo. Hvala publici u ime svih nas.

Ivan Bosiljčić je miljenik televizijske publike, ali je zapažen i na filmu. Publika je lepo reagovala i na njegovu ulogu profesora muzike Stevana Mokranjca u filmu "Šešir profesora Vujića", o čemu kaže:

- Trudim se da dajem sve od sebe u trenutku kad se obraćam publici. U ovom kontaktu ljubav ne treba štedeti, jer publika trostruko vraća. Iako već treći put dobijam ovo priznanje srećan sam i uzbuđen kao da mi je prvi put.

Da je ovaj glumački par zaista omiljen videlo se i po publici na Niškoj tvrđavi koja je ovacijama pozdravila njihovo proglašenje za glumački par godine. Zatim su brojni obožavaoci opkolili VIP ložu da bi se uslikali sa Bobom i Bosketom.

U konkurenciji za statue "Ona" i "On" bili su parovi koji su glumili u televizijskim serijama, ili na filmu, od jula 2011. do jula ove godine. Tako su se za ovu nagradu borili i glumci koji su se predstavili niškoj publici tokom festivala - Ljuma Penov i Branislav Trifunović ("Crna Zorica"), Milica Mihajlović i Uliks Fehmiu ("Ustanička ulica"), Tamara Aleksić i Aleksandar Radojčić ("Šešir profesora Vujića").

HVALA "NOVOSTIMA"

- OD srca hvala Kompaniji "Novosti" što se u vremenima jeftinih i prizemnih tema bavi kulturom - naglasio je Bosiljčić. - Ovo je samo jedan od razloga zbog kojih su "Večernje novosti" najčitaniji dnevni list. Istovremeno, ovo je dokaz da nacija i te kako ceni pristojnost i istinu.

Tekst preuzet sa: cityofnis.rs

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...