•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Hurricane (1999)

The Hurricane je američki biografski film snimljen 1999. u režiji Normana Jewisona sa Denzelom Washingtonom u naslovnoj ulozi. Protagonista filma Rubin "The Hurricane" (Uragan) Carter, nekadašnji crni bokser koji je od 1966. do 1985. proveo u zatvoru zbog osude za trostruko ubistvo. Radnja prati Carterove napore da iz zatvorske ćelije obori presudu, za koju tvrdi da je posledica nameštaljke od strane rasističkih vlasti i policije.

Film je doživeo pozitivne kritike, a Washington je za naslovnu ulogu, koju je pripremao blisko sarađivao sa samim Carterom, i bio nominovan za Oscara. Sa druge strane, film je izazvao i žestoke kontraverze zbog izostavljanja svih detalja Carterove biografije i samog sudskog slučaja koji bi na njega mogli baciti negativno svetlo.

Žanr:biografija, drama, sportski
Godina:1999
Reziser: Norman Jewison
Scenario: Rubin 'Hurricane' Carter
Uloge:Denzel Washington, Vicellous Reon Shannon, Deborah Kara Unger
Uzrast:R
Award:7 osvojenih
Studio: Azoff Entertainment
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:146 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu