•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Pulska veza (2012)

Prvi pulski igrani film opravdao očekivanja. "Pulska veza" napunila je arenu i oduševila publiku. Prvi pulski film, snimljen u celosti u Puli i okolini, s pulskim glumcima i ekipom iza kamere, opravdao je očekivanja. Odmah se videlo da nije nepretenciozni trash poput prošlogodišnje "Zmajeve oštrice". Upravo je taj film, koji je izazvao euforiju na prvoj projekciji u bioskopu Valli i osvojio nagradu u Varaždinu, podstakao autore da se upuste u novu filmsku avanturu, ali ovaj put puno ozbiljnije. Publika je napunila Arenu iako je bila prošla ponoć, a atmosfera na projekciji bila je sjajna.

Da je "Pulska veza" pulski film u pravom smislu reči pokazuje već i uvodna špica u kojoj se prikazuju svi važniji delovi Pule, neki snimljeni i iz vazduha. Odana je time vizuelna počast gradu, gotovo jedna filmska oda pulskim kvartovima sabijena u sekvencama koje prate špicu. I ostatak filma je takav jer se događa na pulskim ulicama, parkovima i u tunelima, eksterijerima i enterijerima. Sasvim se jasno vide obiležja grada koji se u kadrovima ne pomalja stidljivo, već vrlo otvoreno i jasno, kao da govori "ovo sam ja". I, moramo priznati, Pula ponekad izgleda lepše na filmu nego u stvarnosti, a njeni prostori odlično funkcioniraju kao kulise, što su autori itekako vešto iskoristili.

Žanr:Komedija
Godina:2012
Reziser:Zoran Mikletić
Scenario: Zoran Mikletić, Roberto Legović
Uloge: Dalila Antolović, Gianclaudio Bonassin, Leon Brenko
Studio: Medvid
Zemlja:Croatia
Jezik:Hrvatski
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...