•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Jay Chandrasekhar i Kevin Heffernan pričaju o šalama u filmu "The Babymakers"

Jay Chandrasekha i Kevin Heffernan nisu nepoznati kada su u pitanju grozne šale. Od njihovog rada sa grupom Broken Lizard do njihovog samostalnog materijala, više puta su pokazali da su spremni da teraju šalu dokle god je to moguće. Ali da li postoji neka granica koju oni neće preći? Kako oni kažu, njihova filozofija je ta da dokle god se ljudi smeju nečemu, spremni su da i dalje nastave sa šalom.

Ova dva pisca, režisera i glumca su skoro napravili komediju The Babymakers, koja se sada daje i u bioskopu i kao video na zahtev, a pre izlaska ovog filma, njih dvojica su razgovarali sa novinarima o njihovom zajedničkom radu i pravljenju ovog novog filma, evoluciji projekta, kako im je bilo prilikom rada sa materijalima koji nisu napisali oni sami i velikim neslanim šalama u filmu.

Šta vas je iz ovog scenarija najviše privuklo pa ste poželeli da uradite ovaj projekat?

Jay: Na kablovskoj televiziji sam mnogo gledao emisije kao što su Breaking Bad, The Wire i Downton Abbey, i počela je da mi se dopada realnost koja je prikazana u njima, tako da sam poželeo i ja da se oprobam u filmu u kome je u centru pažnje jedna realna veza između dvoje ljudi. Želeo sam da napravim film koji bi bio prikladan za ljubavne sastanke, ali koji će više voleti da gledaju muškarci.

Znajući da ste obojica već režirali projekte, u kom trenutku si ti Jay odlučio da režiraš ovaj film, i kako ste se obojica odlučili i da glumite u njemu?

Kevin Heffernan: Ovo je u stvari scenario koji je napisao jedan moj prijatelj. Pre par godina radio sam film koji se zove Strange Wilderness, koji je napisao Peter Gaulke, i on je takođe imao napisan scenario o tome kako je pokušavao da napravi decu, a koji je bio zasnovan na njegovom ličnom iskustvu. U tom trenutku mi smo imali ugovor sa Warner Bros. studiom tako da smo taj scenario doneli tamo, jer nam se mnogo dopao, pa smo se prvo odlučili da budemo producenti, Jay je trebalo da ga režira, a ja bih imao i neku ulogu u njemu. Međutim, nekoliko puta su se stvari menjale, i u jednom momentu je čak sve bilo propalo, ali smo onda konačno našli sredstva za ovaj film, i nekako smo ga napravili. Jay je uvek bio u igri kao režiser tog filma, i znali smo da ćemo u nekoj meri i da glumimo u njemu, i tako je posle i bilo.

Gledano iz glumačke perspektive, da li se vaš pristup materijalu menja kada je u pitanju scenario koji niste napisali vi sami?

JC: Pa mi smo scenario dobili kada je već bio sedam ili osam puta prepravljan, a i mi smo ga još izmenili i napravili devetu verziju. U nekim trenucima smo samo ubacivali neke nove šale i mnogo smo poboljšali odnos. To je u suštini puno saradnje sa piscima i nama. Svaki red pojedinačno smo preispitivali i menjali smo one koji nam se nisu dopali, a i mi smo dodavali stvari – oni su odradili glavni, teži deo posla, a mi smo ubacili finese i doterali scenario.

Da li ste možda promenili još nešto više i da li se i sama priča menja takođe?

JC: Ubacili smo određene elemente, kada bi nam se učinilo da je nešto suviše veliko, mi bi smo ga smanjili, ali apsolutno ste u pavu, promenili smo elemente priče. Mi smo razvili priču od nečega što bi u originalu dalo stvarno dobar film, i od stvarno dobrog scenarija sa tom vezom kao centralnom temom filma, i pljačkom banke sperme, i tu je još dosta stvari iz originalnog scenarija koje smo zadržali, ali generalno gledano, sve je više naše delo.

Da li možete da nam navedete par primera?

KH: Mislim da je na snimanju bilo više improvizacije. Lik koji tumači Jay je u originalnom scenariju prikazan kao ogroman tip, istočno – evropski tip, ali nama se činilo da smo to već imali u Boratu, i kada je Jay dobio tu ulogu, mi smo probali i promenili ga da bude više u skladu sa Jayem, pa smo ga prikazali kao Indijskog kriminalca. To smo mi dodali u film, i onda to samo po sebi zahteva drugačije vrste šala, indijske šale, i to je jedna od najvećih promena koje smo uneli u originalni tekst.

Spomenuli ste potrebu da stvari u scenariju učinite većim ili manjim, i pošto je to neka ideja vodilja u svim vašim projektima, zanima me da li postoji neka granica koju ne biste nikako prešli, bilo da je u pitanju pristup nekom materijalu, ili gluma u nekim nepriličnim scenama?

JC: Naša filozofija je oduvek bila da ćemo ići sve do onde dokle je moguće zbijati šale. Kada smo radili Super Troopers, hteli smo da uradimo scenu iz filma First Blood u kojoj Sylvester Stallonea gađaju vodenim topovima, tako da smo stavili Kevina na njegovo mesto, ali on je morao da bude potpuno go, jer je u tome i bio štos. ( smeh ) Mi nikada ne želimo da zgrozimo ljude, ili da ih šokiramo. Mi samo pokušavamo da stvari prikažemo na smešan način tako da publika kaže, '' Znate, to je prva šala koje su se setili i nisu se plašili da je izvedu.'' A najveća ograničenja nameće televizija. Oni vam kažu, '' E, to je sjajna šala, ali ne možete to da izvedete. Hajde da probamo neku drugu. Oh, ne možete ni nju da izvedete, ali ovu treću možete.'' I onda se nadamo da će sve ispasti sjajno, i podsetiće ljude koja je šala to u stvari trebalo da bude. Mi najviše volimo, pošto smo u filmskoj industriju, u industriji filmova koji nose R oznaku, filmova za starije od 18 godina, da uradimo ono što smo zamislili. Pa čak i ako je grozno, to je zato što je u tome i bila suština šale.

A kada radite neke groznije scene, da li se opustite i idete do kraja znajući da će od toga ispasti najbolja moguća šala?

JC: Verovatno mislite na scenu kada Kevin pada u spermu u banci sperme ( smeh ). Je li tako?

Da, tako je.

KH: Mislim da je to jedna od scena koju smo dorađivali, jer prvo smo snimili film, i onda smo pomislili,'' E tu je glavna fora.'' ( smeh ) Kada smo završili snimanje te scene, došao sam do Jaya i pitao ga šta misli, a on je rekao, '' Mislim da smo otišli predaleko.'' ( smeh ) I onda smo ubacili scenu u film, i na testiranju su reakcije bile sjajne, na ovaj ili onaj način, reakcije su bile dobre.

Čisto znatiželje radi, od čega ste napravili spermu?

KH: To je bilo Jayevo seme.

Oh, pa naravno.

KH: Ako pažljivo pogledate odjavnu špicu, videćete u njoj da ima posebno ime '' Semen ( seme, sperma ) Wrangler ''.

JC: Imam ogromne zalihe toga, pa sam pomislio da mogu da zaradim i malo ekstra novca. ( smeh ). Ali u stvari to su bili balzami i losioni.

Da li ste prvo radili testiranja da vidite šta će vam najbolje poslužiti?

JC: Imali smo vrhunske holivudske rekvizitere u ekipi. Siguran sam da su isprobavali razne stvari i pitali se da li se primećuje neka razlika.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu