•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Kotlovina (2011)

Mlada 40-godišnja udovica Mimi dolazi iz Australije u rodnu Hrvatsku koju je napustila kad su joj bile četiri godine. Konačno će se ujediniti sa svojim starijim sestrama i upoznati ostatak porodice. Slučajno se upetlja u ljubavnu vezu sa posinkom svoje sestre, a koji je, da bi skandal bio još veći, 20 godina mlađi od nje. Iako se ljubavnici trude sakriti svoju vezu, članovi porodice reagiraće na raznolike načine...

Film Kotlovina reditelja Tomislava Radića dobitnik je velike Zlatne Arene za najbolji film na 58. Festivalu igranog filma u Puli, po odluci Ocenjivačkog suda nacionalnog takmičarskog programa pulskog festivala.

Ocenjivački žiri odlučio je Kotlovini dati nagradu nagradu zbog stilski, idejno i režijski uverljivog prikaza jedne naoko nebitne porodične dinamike koja kao celina rafinirano definiše zemlju u kojoj danas živimo.

Uz glavnu nagradu festivala, film Kotlovina dobitnik je još pet Zlatnih Arena. Zlatna Arena za scenarijo dodeljena je Tomislavu Radiću, za najbolju glavnu žensku ulogu Mireli Brekalo Popović za ulogu Ane, za najbolju glavnu mušku ulogu Drašku Zidaru za ulogu Mirka, za najbolju sporednu mušku ulogu Borisu Buzančiću za ulogu Dide dok je posebna Zlatna Arena za ton dodeljena Frani Homenu.

Kotlovina je dobitnik i nagrade Oktavijan Hrvatskog društva filmskih kritičara.

Zlatna Arena za režiju dodeljena je Daliboru Mataniću za film Ćaća, a taj je film dobitnik još dve Zlatne Arene - za ton koja je dodeljena Vanji Černjulu i za najbolju sporednu žensku ulogu koja je dodeljena Ivi Mihalić za ulogu Sestre.

Film Koko i duhovi osvojio je srca publike, koja ga je ocenila sa prosečnom ocenom 4,78, pa mu je dodeljena nagrada publike Zlatna vrata Pule. Montažer Koka i duhova Slaven Zečević osvojio je Zlatnu Arenu za montažu, a film nastao prema romanu Ivana Kušana osvojio je i Zlatnu Arenu za muziku koja je pripala Dinu Appeltu. Reditelj tog filma Kušan dobitnik je Vjesnikove nagrade Breza za najboljeg debitanta.

Ocenjivački sud Međunarodnog programa dodelio je Arenu za najbolji film Ashgaru Farhadiju, producentu filma Nader i Simin se rastaju, za najbolje glumačko ostvarenje Arenu je dodelio celokupnoj glumačkoj ekipi filma Circus Fantasticus reditelja Janeza Burgera, dok je za najboljeg reditelja nagradu dobio Luca Guadagnino za film Ja sam ljubav.

Žanr:drama
Godina:2011
Reziser:Tomislav Radić
Scenario:Tomislav Radić
Uloge:Igor Kovač, Suzana Nikolić, Boris Buzančić
Award:6 osvojenih
Studio: Korugva
Zemlja:Croatia
Jezik:Hrvatski
Trajanje:120 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila