•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Sara Džesika Parker priča o "Devojkama"

Sara Džesika Parker zna da će za milione devojaka i žena uvek ostati Keri Bredšo - kolumnistkinja u popularnom magazinu, koja šeta kroz Njujork u svojim Manolo Blanik cipelicama s Fendijevom tašnicom preko ramena.

Iznenada su, zahvaljujući njoj, imena dizajnera postala znana u mnogim domaćinstvima, čak i među gledaocima koji sebi ne mogu priuštiti tako luksuznu robu. "Moda je uzbudljiva," rekla je Parker. "Ali ono što je jedinstvenom i posebnom jeste to da je jezik potpuno nov - i ne, ne mislim na pikanterije i provokativne stvari. Mnogima je bo nezamisliv način na koji Keri provodi vreme, kako troši novac, njena razmišljanja o deci, braku, aferama. Ali u njoj je bilo ljudskosti s kojom su se ljudi identifikovali."

Prošla je gotovo čitava decenija od kada je završena šesta i poslednja sezona te čuvene HBO-ve serije. I čini se da se ponavlja istorija sa provokativnim ostvarenjima gde su žene i njihova razmišlja u prvom planu. Početkom šezdesetih godina prošlog veka je to bila knjiga, a zatim i istoimeni film, "Sex and the Single Girl", zatim je krajem devedesetih počela pomama za serijom "Seks i grad" a sada se pojavila još jedna, uslovno rečeno, ženska serija - "Devojke".

Sara Džesika Parker smatra da su "Devojke" potpuno drugačije od "Seksa i grada" ali da ipak imaju jednu zajedničku karakteristiku, a to je intimnost i otvorenost razgovora među glavnim junakinjama.

Tmurni bruklinski Vilijamsburg čini savršenu kulisu za komediju Lene Danam nominovane za nagradu Emi. Načini života glavnih junakinja ove serije su drugačiji od života Keri Bredšo i njenih prijateljica gotovo u istoj meri koliko se i Bruklin razlikuje od Menhtena.

"Seks i grad" su činili jednu eru u odrastanju nekoliko generacija mladih žena a sada "Devojke" rastu i sazrevaju uz neke nove generacije mladih Njujorčanki i gledalaca širom sveta. Držimo palčeve Leni Danam i ostalim glumicama da dožive slavu prethodnica a u međuvremenu nam preostaje samo da čekamo drugu sezonu ove nove, otkačene serije i (ne)namerno provokativne serije.

hbo.rs
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila