•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

All About Eve (1950)

Sve o Evi (engl. All About Eve) je američka filmska drama iz 1950. koju je režirao Džozef L. Mankevic. U glavnoj ulozi je Beti Dejvis, tada najveća filmska zvezda na svetu. Ovo je priča o Margo Čening, uglednoj brodvejskoj zvezdi koja odluči da pomogne jednoj od svojih najvećih obožavateljki, Evi Harington. Čeningova joj daje posao PR menadžera, ali Eva se sve više upliće u život velike glumice, i ozbiljno preti da ugrozi njenu karijeru i odnose sa prijateljima.

Film je dobio izuzetne pohvale kritičara, i bio je nominovan za četrnaest Oskara, te je sve do 1997, i filma Titanik, bio rekorder po broju nominacija za ovu nagradu. Američki filmski institut ga je uvrstio među 100 najboljih filmova svih vremena, dok su ga Sjedinjene Države stavile pod zaštitu kao kulturno nacionalno blago.

Od kada se pojavio u bioskopima, Sve o Evi je ostvario velik u uticaj u modernoj umetnosti. Brojni delovi filma su neretko inspiracija glumcima i rediteljima, a Margo Čening je predmet imitacija i jedan od omiljenih likova na maskenbalima. Popularnost filma među gej populacijom ne opada već šest decenija, a savremeni kritičari i istoričari umetnosti se trude da, iznalazeći skrivena značenja, objasne taj fenomen. Najbolji film u karijeri Beti Dejvis, kod gej muškaraca uživa kultni status, dok je ona uzdignuta na pijedestal gej ikone i kemp dive.

Žanr:drama
Godina:1950
Reziser: Joseph L. Mankiewicz
Scenario: Joseph L. Mankiewicz
Uloge: Bette Davis, Anne Baxter, George Sanders
Uzrast:NR
Award:Osvojena 7 oskara
Studio: Twentieth Century Fox Film Corporation
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:138 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...