•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

What Ever Happened to Baby Jane? (1962)

Šta se dogodilo sa Bebi Džejn? (engl. What Ever Happened to Baby Jane?) je američki psihološki triler iz 1962. reditelja Roberta Oldriča sa Beti Dejvis i Džoun Kraford u glavnim ulogama. Dejvisova je za svoju izvedbu bila nominovana za Oskar za najbolju glavnu glumicu. Ovaj film je prvi u podžanru horora sa poremećenim ženama, gde je glavni negativac starija, mentalno obolela žena. Američki filmski institut je ovaj film proglasio za jedan od 100 najuzbudljivijih filmova svih vremena, dok je lik Bebi Džejn Hadson, u izvedbi Beti Dejvis, na 44. mestu na listi 100 najvećih filmskih negativaca.

Film je bio veliki bioskopski hit 1962. koji je zaradio 15.000.000 dolara. Časopis Variety je napisao da Beti Dejvis lagano prolazi kroz sve faze nadolazećeg ludila... Krafordova je pružila tihu i nežnu izvedbu obogaljene žene koja je u skladu sa temperamentom same Blanš...

Šta se dogodilo sa Bebi Džejn? je bio nominovan za pet Oskara: za najbolju glavnu glumicu (Dejvis), najboljeg sporednog glumca, najbolju fotografiju, najbolji zvuk, ali je osvojio samo Oskar za najbolji kostim. Krafordova i Dejvisova su još bile nominovane i za nagradu BAFTA, dok je film bio u trci za Zlatnu palmu na Kanskom filmskom festivalu 1963. godine.

Žanr:drama, triler
Godina:1962
Reziser: Robert Aldrich
Scenario: Henry Farrell
Uloge:Bette Davis, Joan Crawford, Victor Buono
Uzrast:NR
Award:Osvojen oskar
Studio: Associates & Aldrich Company
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:134 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila