•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The General (1927)

General (engl. The General) je crno-bela nema komedija iz 1927. u režiji Bastera Kitona koji igra i glavnu ulogu. Radnja filma se odigrava u vreme američkog građanskog rata i zasniva se na otmici lokomotive i tri vagona, jednom stvarnom događaju iz 1862. Mašinovođa Džoni Grej sam kreće u poteru za "Generalom", teretnim vozom koji su oteli Severnjaci. Upornošću i kreativnošću uspeva mu i vraćanje voza i ponovno osvajanje srca njegove devojke Anabele Li.

Ovaj film je nastao na vrhuncu Kitonove karijere i važi za jednu od najskupljih komedija iz perioda nemog filma. Neuspeh ovog filma i kod publike i kod kritičara značio je kraj Kitonove umetničke nezavisnosti. Tek krajem 50tih, Kitonovi nemi filmovi se ponovo ocenjuju i postižu uspeh i kod kritike i kod gledalaca. „General“ među tim filmovima privlači najviše pažnje. Po ocenama kritičara radi se o jednoj od najboljih nemih komedija ikad snimljenih, prvenstveno zbog dramaturgije i ambiciozne umetničke kompozicije.

Žanr:akcija, avantura, komedija
Godina:1927
Reziser: Clyde Bruckman, Buster Keaton
Scenario: Buster Keaton, Clyde Bruckman
Uloge:Buster Keaton, Marion Mack, Glen Cavender
Uzrast:NR
Award:1 osvojena
Studio: Joseph M. Schenck Productions
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:107 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...