•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Anna Christie (1930)

Ana Kristi (engl. Anna Christie) je filmska adaptacija istoimene predstave Judžina O'Nila u režiji Klarensa Brauna. Ovo je bio prvi zvučni film Grete Garbo, koja je bila u naslovnoj ulozi. Plašeći se za uspeh drame zbog Gretinog švedskog naglaska, Metro-Goldvin-Mejer je reklamirao pod sloganom Garbo govori!. Međutim, Ana Kristi je postao film sa najvećom zaradom 1930. i bio je toliko popularan da je 1931. snimljena nemačka verzija. Bio je nominovan za tri Oskara: za najbolju glumicu, najboljeg režisera i najbolju kameru.

Siromašni mornar Kris sedi u jednoj lučkoj kafani, sa lokalnom prostitutkom kada mu jave da njegova kćerka Ana dolazi da živi sa njim. On brže juri ženu od sebe i odlazi da otrezni. Međutim, baš kada on nije tu, a prostituka još uvek nije otišla, Ana Kristi ulazi u kafanu. Njih dve se upoznaju i Ana saznaje sve o svom ocu. Na njegovo veliko iznenađenje, pristaje da živi sa njim u njegovoj siromašnoj barci. Tu upoznaje mladog mornara Meta, i oni ubrzo planiraju venčanje. Kada im Ana otkrije čime se bavila pre nego što je došla kod oca, njihovo mišljenje njoj se menja.

Žanr:drama, romansa
Godina:1930
Reziser:Clarence Brown
Scenario: Frances Marion
Uloge:Greta Garbo, Charles Bickford, George F. Marion
Studio: Metro-Goldwyn-Mayer
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:89 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...