•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Šta bi sa Kevin Kline-om?

Kevin Delaney Kline je američki filmski i pozorišni glumac, osvajač Oscara.

Rođen je 1947. godine u St. Louisu, Missouri. Njegov otac je jevrejskog porekla, a majka mu je katolitkinja. Nakon mature odlazi na studije gde privlači pozornost kao klasični pijanista, a kasnije prelazi na glumu. Diplomirao je 1970. godine, i dobija stipendiju za dramski odeljenje na legendarnoj školi Julliard u New Yorku.

Posle boravka tamo, osniva sa grupom prijatelja glumačku družinu i pozorište postaje njegova prva glumačka opsesija. Ide na turneje, a najčešće izvođeni autor je William Shakespeare. Za svoje pozorišno umeće dobija velike pohvale kritičara, i dve nagrade Tony.

1982.debituje na filmu i do sada je ostvario 30-tak uloga, a partnerka u filmskom debiju bila mu je Meryl Streep, koja je za taj film, Sofijin izbor, dobila Oscara.

Kline nastavlja svoj put u Hollywood, ali kako pažljivo bira uloge, dobija nadimak "Kevin Decline". 1989. dobija Oscara za svoje portretisanje Otta u filmu "Riba zvana Wanda" (partneri su mu u filmu John Cleese, Michael Palin i Jamie Lee Curtis).

Od 1989. je srećno oženjen glumicom Phoebe Cates s kojom ima dvoje dece.

Neke od njegovih najboljih uloga su mu bile u filmovima: A Fish Called Wanda, Grand Canyon, Dave, French Kiss, In & Out, Wild Wild West, The Pink Panther, Darling Companion a pozajmljivao je svoj glas u nekim crtanim filmovima: The Hunchback of Notre Dame, The Road to El Dorado, The Tale of Despereaux. Povremeno gostuje i u nekim tv serijama.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu