•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako znaÄajna, ili bilo Å¡ta Å¡to se tiÄe sveta kinematografije, možete nam poslati vaÅ¡a viÄ‘enja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 reÄenica, reÄi poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima sliÄne neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

White Hunter Black Heart (1990)

Beli lovac, crno srce (eng. White Hunter Black Heart) je film Clinta Eastwooda iz 1990. temeljen na knjizi Petera Viertela. Viertel je napisao i scenarijo. Lik glavnog junaka temeljen je na reditelju Johnu Hustonu; u to vreme, mogo se Äuti Eastwood kako govori u Hustonovom stilu, dok je lik Georgea Dzundze temeljen na producentu AfriÄke kraljice, Samu Spiegelu. Iako film u to vreme nije postigao veći uspeh, smatra se jednim od najboljih Eastwoodovih radova, i kao glumca i kao reditelja.

PriÄa se vrti oko slavnog filmadžije Johna Wilsona (Eastwood), koji putuje u Afriku kako bi snimio svoj sledeći film, a zajedno s njim putuje i mladi pisac Pete Verrill (Jeff Fahey). Za vreme priprema za snimanje, postaje opsednut lovom na slonove. To dovodi do sukoba izmeÄ‘u dvojice muškaraca, ponajviše zbog ideje ubijanja takve velike životinje radi rekreacije. Wilson Äak kaže kako je to tako loše da nije samo zloÄin protiv prirode, nego i "grijeh". Ipak, ne može prijeći preko toga da ubije divovsku životinju, slona s ogromnim kljovama. KonaÄno, lov završava s tragiÄnim završetkom jer gine Wilsonov lokalni vodiÄ Kivu (Boy Mathias Chuma) dok ga je štitio od slona, a Wilson se ipak odluÄuje da ne puca.

Film delimiÄno prepriÄava priÄu pisca Petera Viertela o njegovim iskustvima s Johnom Hustonom (lik Wilsona) dok je snimao AfriÄku kraljicu) u vreme kad su se filmovi retko snimali izvan Sjedinjenih Država.

Žanr:avantura, drama
Godina:1990
Reziser:Clint Eastwood
Scenario: Peter Viertel
Uloge: Clint Eastwood, Jeff Fahey, Charlotte Cornwell
Uzrast:PG
Studio: Malpaso Productions
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:112 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...