•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Artiljero (2012) – uskoro

Od scenariste filmova "Do koske", "Munje", "Jedan na jedan", "Mile protiv tranzicije" Srđana Anđelića, ove jeseni nam stiže novi film pod nazivom Artiljero.

Film govori o tinejdžeru koji želi da u svoj omiljeni fudbalski tim Crvenu zvezdu vrati svog idola Nemanju Vidića.

Mali (17 god) navija za Crvenu Zvezdu, ali se ne snalazi u okruženju huliganizma i nasilja. Stalno sluša priče od svog starijeg brata o velikim uspesima Zvezde iz prošlosti. Uopšte, celo njegovo okuženje uglavnom „sedi i dobacuje”, a niko ništa ne preduzima kako bi se prevazišla letargija.
Posebno mu smeta što nema idola, nekog heroja na koga bi se ugledao.
Upoznaju Anu, kojoj na poseban način svetlucaju oči. I ona je, kao i Mali, zainteresovana za neku posebnu akciju, samo ne može da se odluči za ništa konkretno. Za konkretno je zadužen – Mali.
U poverenju joj saopštava da je važno da se Nemanja Vidić iz Mančestera vrati u Zvezdu. Iako je Ani sve to naivno, ona pristaje na sve jer je obuzme njegova strast.

Smišljaju društvenu akciju povratka Nemanje, ali niko ne reaguje, kao da su svi zagledani u sopstvene probleme.
Ipak uspevaju da razbude navijače svih generacija koji su godinama bili neaktivni. Svi se trude da na raznorazne načine skupe pare. I odjednom, ono što je delovalo neostvarivo, postaje motiv za ceo komšiluk, tribinu.
Ana sve događaje u filmu snima na svoj mobilni telefon, i od tih scena pravi srećan kraj. Melodrama se meša sa komedijom, i na kraju filma su svi zadovoljni uključujući i Nemanju Vidića.

U glavnim ulogama su Jovan Kolarić, Ana Konjović, Nebojša Glogovac, Petar Božović, Aleksandra Janković, Nikola Djuričko, Zoran Cvijanović. Producent filma je “Yodi Movie Craftsman”.

Inče samo ime filma donekle nagoveštava radnju filma jer Artiljero u fudbalskom slengu Brazila znači “onaj koji nikad ne promašuje”.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila