•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Last Hunt (1956)

Poslednji lov je MGM-ov western, koga je 1956. godine režirao Richard Brooks, dok je za produkciju filma bila zadužena Dore Schary. Scenario za film je takođe napravio Richard Brooks i to po romanu Miltona Lotta. Za muziku u filmu je bio zadužen Daniele Amfitheatrof, dok je za kinematografiju bio zadužen Russell Harlan.

U filmu glavne uloge igraju Robert Taylor, Stewart Granger, Lloyd Nolan, Debra Paget i Russ Tamblyn.

Sandy McKenzie (Stewart Granger) skupa sa svojim dugogodišnjim opsesivnim partnerom Charlesom Gilsonom (Robert Taylor) odlazi u svoj poslednji lov. Dok se McKenzie umorio od lova bizona, Gilson uživa u svojim "obračunima" - u kojima odjednom pobije celo krdo bizona. Nakon što Gilson uspe dostići neprijateljsku povorku Indijanaca, on ubija sve Indijance, tj. skoro sve. Naime, on iz povorke, jednu Indijanku i njeno dete, uzima za taoce. Prisustvo Indijanke uzrokuje tenzije, ili bolje rečeno, Gilson postaje sve više paranoičan i poremećen, što naposletku vodi do dvoboja između njega i njegovog nekadašnjeg partnera.

Film je sniman u nacionalnim parkovima Badlands i Custer u Južnoj Dakoti. U filmu su korišćene stvarni snimci na kojima su bizoni bili upucani i ubijani (od strane državnih lovaca). Brooks je prilagodio priču istoimenog romana za film. To je bio prvi od svega tri westerna koja je Brooks režirao. Takođe, to je bio prvi film koji je Brooks radio nakon kritički proslavljene Blackboard džungle eng. Blackboard Jungle.

Žanr:vestern
Godina:1956
Reziser: Richard Brooks
Scenario: Richard Brooks
Uloge:Robert Taylor, Stewart Granger, Lloyd Nolan
Studio: Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:108 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu