•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Dejl Zelko: Morao sam da upoznam Zoltana

U Nišu je sinoć održana premijera filma „Drugi susret“ kojoj su prisustvovali glavni junaci, Zoltan Dani i bivši američki pilot Dejl Zelko sa svojim porodicama. Zoltan Dani: Naši životi su promenjeni.


Film se bavi susretom pilota F-117A Dejl Zelka i komandanta jedinice koja ga je oborila, 1999. godine tokom NATO bombardovanja Jugoslavije, Zoltana Dalija. Posle premijere u Beogradu i Novom Sadu, film je prikazan u Nišu u bioskopu Kupina. Nakon projekcije glavni junaci, kao i reditelj, obratili su se publici.


- Naše tri porodice su pet godina bile uključene u ovaj projekat koji je bio veoma izazovan. Mi smo mogli da ga realizujemo samo zato što smo verovali u iste vrednosti, porodicu i mir - kaže reditelj Željko Mirković.


Iako ovaj susret nije bio jednostavna odluka, ove porodice su se sada zbližile a, kako kažu, ovo iskustvo im je promenilo život.


- Putovanje na kome se nalaze ove porodice, a sada uključujući vas, je neopisivo. Ispalo je da smo se Zelko i ja dopali jedan drugom i da se razvila ljubav izmedju porodica, ali i moja ljubav prema Srbiji. Ne mogu dovoljno da izrazim zahvalnost za sve vas u Srbiji jer me je dotaklo sve što sam ovde doživeo. Žao mi je zbog sve patnje kroz koju ste prošli jer ja znam kako je to - rekao je Dejl Zelko.


Muziku za film je komponovao Lajko Feliks, a moguće je da će se film pojaviti u konkurenciji za Oskara za najbolji dokumentarac. Autor kaže da još uvek radi na tome.


Autor: Anica Stojković

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...