•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Carrie (1976)

Keri je američki horor-film iz 1976. u režiji Brajana De Palme, snimljen po romanu Stivena Kinga. Film se smatra jednom od najboljih adaptacija nekog od romana Stivena Kinga. Producentska kuća United Artists zaradila je od filma preko 33 miliona dolara u SAD, dok je budžet za film iznosio samo 1.800.000 $, što je naišlo na odobravanje i kritike. Snimljeni su i nastavci: „The Rage: Carrie 2“ i TV-film Keri iz 2002. ali bez angažmana Brajana de Palme.

Povučena devojka koja živi sa verski zaluđenom majkom i koju maltretiraju drugarice iz škole otkriva da ima moć telekineze. Su, jedna od devojaka koje su je maltretirale, oseća krivicu zbog toga i moli svog dečka da umesto nje povede Keri na matursko veče. Mladić upornošću uspeva da nagovori nepoverljivu Keri da bude njegova pratilja i ona zaista počinje da želi da se uklopi među svoje vršnjake i da počne da se ponaša kao svaka druga devojka. Međutim, ljubomorna Kris želi da ponizi Keri zbog kazne koju je zaradila zato što ju je maltretirala i sa svojim dečkom Bilijem sprema osvetu na samoj maturskoj večeri. Međutim, neslana šala se pretvara u masakr...

Film je dobio mnoge pozitivne kritike. Filmski kritičar Rodžer Ebert u „Čikago san tajmsu“ (Chicago Sun-Times) izjavio je da je to „apsolutno opčinjavajući film strave i užasa“, kao i to da je „pronicljivo urađen ljudski portret“. Polin Kejl iz „Njujorkera“ (The New Yorker) izjavila je da je „Keri najzabavniji film još od Ralja (Jaws) - provokativan, zastrašujući, lirski šokantan.“ Kritičarka Suzan Šenker (Susan Schenker) rekla je da je bila besna na sebe zbog načina na koji je film „manupilisao njome do trenutka kada je srce počelo da joj ubrzano kuca“, ali je bila i postiđena jer je film zaista realan. Vodič kroz bioskop (The Movie Guide) iz 1998. proglasio je Keri horor-filmom koji je obeležio taj period, dok je Stiven Farber u „Nju vest magazinu“ još 1978. prorekao da će „Keri“ postati „horor-klasik, da će se o filmu tek pisati i raspravljati u godinama koje dolaze i da će plašiti i naredne generacije“. Kventin Tarantino je izjavio da je ovo osmi film na njegovoj listi najomiljenijih filmova za sva vremena.

Bilo je i negativnih kritika, pa je tako komentar Andrew Sarris u „The Village Voice“ bio da je zapravo zanimljivih scena toliko malo, da se dve sekvence toliko produžene i usporene da je izgledalo kao da je potrebno utošiti vreme.

Za 2013. godinu najavljen je rimejk originalnog filma a videćemo da li će uspeti da ponovi uspeh originalnog filma.

VK
Žanr:drama, horor
Godina:1976
Reziser:Brajan de Palma
Producent:Brajan de Palma, Pol Monas
Scenario:Stephen King, Lawrence D. Cohen
Uloge:Sissy Spacek, Piper Laurie, Amy Irving, John Travolta
Uzrast:R
Award:Nominovan za 2 Oscara, 4 nagrada i 4 nominacija
Box office:33.8M USD
Studio:Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)
Zemlja:United States
Website:www.mgm.com/title_title.do?title_star=CARRIE
Jezik:Engleski
Trajanje:98 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....