•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Hypnotist (2012)

„Čućeš samo moj glas,

Čućeš samo tiho odbrojavanje,

Opusti se, nemaš čega da se bojiš,

Nemaš čega da se bojiš,

Ne plaši se.“

Film Hipnotizer je zasnovan na istoimenom bestseleru Laša Keplera iz 2009. godine, koji je prodat u 600 hiljada primeraka u Švedskoj i preveden je na 34 jezika. 2010. godine Laš Kepler je postao jedan od najpopularnijih autora kriminalističkih romana u Evropi, sa milion prodatih knjiga u Skandinaviji.

Po rečima reditelja Lasea Halstroma: „Ovo je uzbudljiv i mračan triler, sa akcentom na likovima. Oduvek sam želeo da se oprobam u ovom žanru, ali nisam dobio adekvatnu priliku u Americi. Ne odajem utisak takvog reditelja, pa se to od mene ne očekuje. Iako sam se bavio nežnijim temama u prošlosti, nisam izbegavao nasilne aspekte ove priče. Želeo sam da je prikažem na iskren i istinit način i da potpuno oživim likove – zbog čega su mi glumci izuzetno važni. Budući da sam proveo 40 godina u Stokholmu, veoma dobro ga poznajem i mislim da će kao grad savršeno doprineti tmurnoj i hladnoj atmosferi. Oduvek su me zanimale priče koje prikazuju ljudske aspekte života, pa ni ovaj film nije izuzetak. Hipnotizerov odnos prema porodici daje dramatičnu dimenziju koja unosi ranjivost i toplinu u ovu nasilnu priču. Takođe sam srećan što sam imao priliku da ponovo radim u svojoj zemlji, prvi put nakon 25 godina!“

Hipnotizer je sniman na različitim lokacijama u Stokholmu i na severu Švedske. Film je sniman tokom zime, dok su poslednje scene rađene krajem marta, kada su morali da koriste veštački sneg. Najteže je bilo snimiti stari autobus kako se probija kroz led, što je završeno u Pragu uz pomoć specijalnih efekata.

Hipnotizer je prvi od planiranih osam filmova, rađenih po romanima Laša Keplera. To je inače pseudonim za bračni par pisaca: Aleksandra Andorila i Aleksandru Koeljo Andoril i ujedno predstavlja omaž proslavljenom švedskom piscu Stigu Lašonu i renesansnom astronomu Johanesu Kepleru. Njih dvoje su dugo krili svoj zajednički identitet i priznaju da su koristili umetnički pseudonim kako bi se distancirali od prethodnih dela i izbegli eventualne predrasude. Njih dvoje otkrivaju da su inspiraciju za roman pronašli u sedmoj umetnosti, s obzirom da su veliki ljubitelji trilera i da već dvadeset godina gledaju po jedan film dnevno. Hipnotizer je postigao ogroman uspeh na londonskom Sajmu knjiga i ubrzo je objavljen u preko 40 zemalja. Svoj kreativni proces opisuju kao „smirenu opsesiju“ i do sada su objavili tri izuzetno uspešna romana o detektivu Joni: Hipnotizer (2009), Paganinijev ugovor (2010) i Vatreni svedok (2010).

Žanr:krimi, drama, triler
Godina:2012
Reziser:Lasse Hallström
Scenario: Paolo Vacirca
Uloge:Tobias Zilliacus, Mikael Persbrandt, Lena Olin
Studio: Filmpool Nord
Zemlja:Sweden
Jezik:Švedski
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...