•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Volkodav iz roda Serykh Psov (2007)

Vukodav iz roda Sivog Psa (rus. Волкодав из рода Серых Псов) je ruski film iz žanra epske fantastike sa elementima akcije i avanture u režiji Nikolaja Lebedeva. Scenario je nastao po istoimenom romanu ruske spisateljice Marije Semjonove.

Vukodav je saga o mračnom srednjem veku, negde u postojbini Starih Slovena na krajnjem istoku Evrope, priča o osveti i lojalnosti. Priča o zaboravljenom vremenu i starim bogovima. Glavne uloge tumače Aleksandar Buharov kao Vukodav i Oksana Akinjšina u ulozi kneginje Jelene.

Film je prvotno trebao da se snima 2000. godine u režiji Džanika Fajzijeva, ali usled neslaganja sa Semjonovom ta uloga je dodeljena Lebedevu 2004. godine. Bioskopska premijera u Rusiji održana je 28. decembra 2006. godine. Sa budžetom od preko 20 miliona američkih dolara bio je to drugi najskuplji film u istoriji savremene ruske kinematografije.

Krvavi pir varvarske horde predvođene Ljudojedom i Žadobom u pitom selu plemena Sivog Psa preživela su samo dva dečaka koja postaju robovi u rudnicima daleke Zlatne planine. Jedan od njih, Vuk postaje najokrutniji upravnik u rudniku, Vukodav ostaje običan rob. Nakon što je u jednom okršaju Vukodav savladao i ubio svog nekadašnjeg saplemenika, upravnik rudnika mu poklanja slobodu. Vukodav, sada već odrastao i snažan mladić se zaklinje da će osvetiti smrt svojih roditelja i kazniti one koji su spalili njegovo selo, a njega pretvorili u roba. Tokom boravka u rusnicima zlatne planine Vukodav je spasao sigurne smrti mladunče slepog miša koji od tada postaje njegov nerazdvojni saputnik.

Vukodav ubija Ljudojeda (u filmu ga tumači Aleksandar Domogarov), spaljuje njegov zamak i usput oslobađa robinju Nilit (Jevgenija Sviridova) i slepog vrača Tilorna (Andrej Rudenski).

Putujući ka Galiradu koji je bio centar carstva, zajedno sa svoja dva saputnika u nekom konvoju, bivaju napadnuti od strane varvara koje je predvodio upravo Žadoba (Genadij Makojev). U borbi sa žadobom Vukodav dolazi u posed mača za koji u Galiradu saznaje da je pripadao upravo okrutnom Žadobi.

Galirad je bio uklet grad i u njemu je vladala večita zima. Da bi skinuli kletvu, gradski knez je svoju kćerku Jelenu (Oksana Akinjšina) obećao za ženu rivalskom knezu Vinitaru, Ljudojedovom sinu i nasledniku, sledbeniku boginje tame Morane. Ali niko ne zna da je Jelenina krv jedini put ka otvaranju nebeskih vrata i put ka povratku boginje tame i haosa Morane na ovaj svet...

Žanr:akcija, avantura, fantazija
Godina:2007
Reziser:Nikolay Lebedev
Scenario:Nikolay Lebedev
Uloge:Aleksandr Bukharov, Oksana Akinshina, Igor Petrenko
Uzrast:R
Award:2 osvojene
Studio: Central Partnership
Zemlja:Rusija
Website:www.volkodaw.ru
Jezik:Ruski
Trajanje:136 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...