•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

A King in New York (1957)

"Jedna od manjih neprilika u modernom životu je revolucija."

Zbog revolucije u njegovoj zemlji, kralj Igor Shahdov (Charlie Chaplin) dolazi u New York gotovo osiromašen jer mu je imovinu ukrao vlastiti premijer. Pokušava stupiti u kontakt s Nuklearnom komisijom u vezi svojih ideja o upotrebi atomske energije u stvaranju utopije. Na večeri, koja se prenosi uživo na televiziji (što je njemu nepoznato), on otkriva kako je jedno vreme nastupao u pozorištu. Molili su ga da snimi televizijske reklame, ali se to njemu ne sviđa.

Posle snima par reklama kako bi zaradio nešto novca. Kad su ga pozvali da održi govor u školi za napredne, upoznaje Ruperta Macabeeja (Michael Chaplin), urednika školskih novina, desetogodišnjeg istoričara koji mu održava anarhističku lekciju. Iako Rupert kaže kako nema poverenja ni u jedan oblik vlade, njegovi su roditelji komunisti.

Samog Shahdova kasnije osumnjiče da je komunista pa se mora suočiti s McCarthyjevim saslušanjima. Oslobođen je optužbi pa se odlučuje pridružiti svojoj otuđenoj kraljici u Parizu kako bi se pomirili. Međutim, Rupertovi roditelji završavaju u zatvoru, a vlasti dečaka prisiljavaju da oda imena prijatelja svojih roditelja. Shahdov ga uveri da je antikomunistička paranoja besmislica i pozove ga da dođe u Evropu sa svojim roditeljima...

Žanr:komedija, drama
Godina:1957
Reziser:Charles Chaplin
Scenario:Charles Chaplin
Uloge:Charles Chaplin, Maxine Audley, Jerry Desmonde
Uzrast:PG
Studio:Attica Film Company
Zemlja:UK
Jezik:Engleski
Trajanje:110 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...