•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Crime of Father Amaro (El crimen del padre Amaro) (2002)

Zločin oca Amara (šp. El crimen del padre Amaro) je meksički film - adaptacija romana portugalskog pisca XIX veka, Žozea Marije Eka Keirosa (šp. Jose Maria Eça de Queirós), objavljenog 1875. godine. Ovaj film je pre svoje premijere uzburkao meksičku javnost i izazvao proteste integrističkih katoličkih grupa koje su pokušale da izdejstvuju zabranu prikazivanja filma. Međutim, uprkos tome, film je postao najgledaniji film svih vremena u Meksiku. Niskobudžetni film na koji se potrošilo samo dva miliona dolara, zaradio je samo u SAD pet miliona, a u celom svetu 22 miliona dolara.

U maleni meskički gradić stiže mladi sveštenik Amaro kako bi pomogao ostarelom ocu Benitu. Na početku se sve odvija u najboljem redu ali onda se stvari počnu komplikovati. Amaro upoznaje prekrasnu, 16-godišnjakinju Ameliu u koju se zaljubljuje, a i saznaje kako je otac Benito primio finansijsku pomoć od lokalnog narko šefa. Nakon što i ruralna zajednica postane pretnja njihovoj vezi, Amaro mora odlučiti koji će životni put opredeliti...

Godine 2002. film je kandidovan za Oskara u kategoriji najbolji strani film. Godine 2003. dobio je nagradu Arijel koju dodeljuje Meksička filmska akademija, i to u devet kategorija, između kojih se nalazi nagrada za najbolji film, režiju i scenario.

Žanr:drama, romansa
Godina:2002
Reziser:Carlos Carrera
Scenario: Eça de Queirós
Uloge:Gael García Bernal, Ana Claudia Talancón, Sancho Gracia
Uzrast:R
Award:21 osvojena
Studio: Alameda Films
Zemlja:Mexico
Jezik:Španski
Trajanje:118 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...