•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Niški medjunarodni festival kratkog filma FNW u Beogradu

Akademija umetnosti za sve ljubitelje kratkog metra organizuje retrospektivu filmova sa FreeNetWorld Internacionalnog Film Festivala.

Subota

24. novembar

u 17.00

bioskop Akademije 28 (Nemanjina 28) Beograd

Program projekcija je podeljen u 4 bloka (sa kratkim pauzama), a svaki od njih obuhvata izbor filmova iz po jedne festivalske godine (2009-2012).

Ulaz je slobodan!

Gostovanje FREENETWORLD FILM FEST-a se održava na inicijativu i uz pomoć studenata III godine dramaturgije Jelene Obradović i Mihajla Vitezovića kao i uz podršku docenta fakulteta umetnosti Ljubinke Stojanović.

FreeNetWorldFilmFest je internacionalni filmski festival kratkog metra koji je prvi put održan 2008. godine i od tada, uprkos svim nedećama (na žalost, najviše finansijskim), ne samo da je opstao, već se grana i raste, ni manje ni više nego u Nišu, preko rovova u tvrđavi i otvorenog neba, do kafea i bioskopskih sala.

Za ovih pet godina, koliko festival postoji, iz čitavog sveta je entuzijastičnim organizatorima stiglo oko hiljadu filmova – animacije, eksperimentalni filmovi, dokumentarni, i naravno, u domenu igranog filma - drame i komedije. Autori su studenti filmskih škola, amateri, ali i profesionalci. Mnogi pristigli filmovi su “proizvod” ozbiljnih produkcionih kuća. Skoro da ne postoji država na planeti odakle na FREENETWORLD FILM FESTIVAL nije stigao barem jedan film.

Festival je plod jedne male, uspavane sredine u kojoj šačica budnih pokušava da opstane i alarmira okolinu koja je znala za bolje dane. Za podsticaj i temelj postojanja najviše je zaslužan reditelj Milan Peca Nikolić; inače, festival su podržali (i bili u žiriju) reditelj Marko Popović, producentkinja Barbara Tolevska, filmski kritičar Vladan Petković, vajar Miroslav Lakobrija (zadužen za zombije, otvorene prelome i prolivenu krv u poslednjih desetak godina naše kinematografije), rediteljka Maja Uzelac, ruska novinarka i filmski kritičar Ksenia Reutova, švedski multimedijalni video umetnik Andres Weberg, švajcarski umetnik Rudy Deceliere i mnogi drugi.

“Ovo je još jedna potvrda uspešnosti onoga što radimo. Naš festival je išao obrnutim putem, prvo je postao poznat i priznat u svetu a sada dobija satisfakciju sa nama najdražeg mesta – sa Akademije Umetnosti iz Beograda.”

(Vladimir Ilić direktor FREENETWORLD FILM FESTIVALA)

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu