•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Slepi pijanista srušio stereotipe i postao filmska zvezda

Tajvanac Huang Yu-siang rodio se slep, ali sa ogromnim talentom za muziku. Uprkos svom invaliditetu uspeo je postati zvezda u svojoj zemlji, a o njemu je snimljen i film "Dodir svetla".

Ovaj 25-godišnji mladić je prvo postao uspešan pijanista, a sada je zasijao i na velikom ekranu, gde glumi sebe. Kaže da su ga iznenadile sjajne reakcije tajvanske publike, ali i publike u inostranstvu i da su mu mnogi rekli kako ih je ohrabrio da nastave sanjati svoje snove.

Prvo je tajvanski režiser Chang Jung-chi 2008. godine snimio kratki film o slepom muzičaru, da bi potom priča privukla poznatog filmskog poslodavca iz Hong Konga Wonga Kar-waia, na čiji nagovor je Chang pristao snimiti dugometražni film.

Otkako se pojavio u bioskopima u septembru ove godine film ne silazi sa vrha liste najgledanijih, a dobio je pohvale i predsednika Maa Ying-jeoua, kao i grupa koje se bore za veća prava slepih osoba, koje kažu da su slepe osobe na Tajvanu "manjina među manjinama".

I sam Huang se, uprkos svom talentu, godinama susretao sa raznim oblicima diskriminacije. U školi su ga drugi učenici ismejavali, a odbijen je njegov zahtev za upis u srednju muzičku školu jer nije mogao videti note. Najveći šok je doživio kad je krenuo na fakultet jer neke kolege nisu želele sa njim deliti sobu.

Životna iskustva su ga mnogo promenila pa je od tihog i sramežljivog momka postao samouvereni slavni muzičar i glumac koji se rado druži sa fanovima i puno putuje kako bi promovisao svoj rad.

Njegova priča pravi je primer rušenja stereotipa i ispunjenja dečačkih snova, piše AFP.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu