•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Gabriel (2007)

Neobičnost radnje ovog fantasy filma je svakako lepo iznenađenje. Grupa odmetnutih (palih) andjela upravlja bezimenim gradom, koji je u tami. Uzvišeni anđeli šalju jednog po jednog svog da sredi tamo stanje. Šestorica su poslata, i nisu uspela... moć vođe palih je prevelika. neki od šestorice su ubijeni, drugi su postali alkosi a neke "anđelice" su se odale prostituciji... Stiže Gabrijel koji pronalazi predhodnike i borba između tame i svetla počinje.

Jednostavna i jasno konstruisana priča koja vodi dobrim ritmom kroz film je glavni adut.
Likovi su lepo izabrani, iako se vidi da sa glumom nemaju mnogo veze. Mnogo nedorečenosti i nejasnoća ima u samom filmu, kao naprimer zašto se niko ne zapita što je samo u tom gradu večna tama i sl., ali ne smeta.... ipak, fantasy je to...

Muzika je takođe jedna od jačih strana filma. Borbe anđela su mešavina gun-kata i matrix densa. Dobro ste pročitali, gun kata... čuvena borilacka vestina utokama iz par sci fi filmova..
Nasi andjeli se kokaju pistoljima i automatskim oruzjem, nose kozne mantile, nemaju krila, cugaju, vode ljubav i uzivaju drogu.
Po meni, nabolje odigrana uloga je uloga vodje palih andjela...maska takodje. Borbe su malo preambiciozno zamisljenje i deluju pomalo irealno, ali sve u svemu lepo su "ulegle" u film. Kao sto rekoh, gluma je amaterska, rezija prilicno dobra a muzika fino odabrana . Oko lokacija su se mogli malo bolje potruditi...mnogo podseca na film Dark City.
Sve u svemu, ako zanemarimo nedostatke, jako zanimljiv i dobar film.

Žanr:akcija, fantazija, horor
Godina:2007
Reziser:Shane Abbess
Scenario:Shane Abbess
Uloge:Andy Whitfield, Dwaine Stevenson, Samantha Noble
Studio: HILT Productions
Zemlja:Australija
Website:www.gabrielmovie.com
Jezik:Engleski
Trajanje:114 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...