•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

On Her Majesty's Secrect Service (1969)

Ovo je jedini film u kome Bonda glumi (nepoznati) George Lazenby. Britanski reditelj Peter Hunt (r. 1928.) karijeru je počeo kao montažer, a "U službi Njezinog veličanstva" bio mu je prvi film koji je režirao. Kasnije će režirati još desetak pustolovnih filmova od kojih je bio vrlo hvaljen film "Zlato" iz 1974.

Na svome godišnjem odmoru agent James Bond (George Lazenby) sasvim slučajno primeti mladu ženu, Tracy (Diana Rigg), kako pokušava počiniti samoubistvo, ali je na svu sreću uspe odgovoriti od te odluke. Njen otac, inače glava moćne kriminalističke organizacije, impresioniran je Bondovim činom, i želi da James nastavi da štiti Tracy tako što će je oženiti.

U zamenu, Bondu nudi informacije koje će agenta odvesti do starog neprijatelja Ernsta Blofelda (Telly Savalas). James Bond isprva ponudu prihvata isključivo videvši u njoj sredstvo za podmirivanje starih računa, ali kasnije se i zaljubljuje u Tracy. Zbog toga će se naći rastrgan između dužnosti spašavanja zemlje kojoj je lojalan i ljubavi kojoj ne može odoleti.

U vreme svoga premijernog prikazivanja, "James Bond 007: U službi Njezina Veličanstva" naišao je na pomalo mlake kritike, koje su prvenstveno bile rezultat velikog glumačkog zaokreta u franšizi. Naime, publika u ulozi najslavnijega tajnog agenta na svetu po prvi put nije imala prilike da gleda slavnog Seana Conneryja, nego sasvim novo lice. George Lazenby svakako je imao težak zadatak nasleđivanja prave ikone, ali zanatski, šarmerski i akcijski izvršio ga je bez najmanje zamerke. Kasnije generacije filmoljubaca i bondofila uvidele su sav sjaj njegove uloge, pa se ovaj akcioni spektakl reditelja Petera R. Hunta često izdvaja kao jedan od najkvalitetnijih u celom serijalu, odnosno kao jedan od onih koji su najpotpunije na veliko platno preneli esenciju i sve nijanse literarnog dela.

Žanr:akcija, avantura, krimi
Godina:1969
Reziser: Peter R. Hunt
Scenario: Simon Raven
Uloge:George Lazenby, Diana Rigg, Telly Savalas
Studio: Danjaq
Zemlja:UK
Jezik:Engleski
Trajanje:142 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...