•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Shutter Island (2010)

„Zatvoreno ostrvo“ (engl. Shutter Island) je psihološki triler Martina Skorsezea iz 2010. sa Leonardom Dikapriom u glavnoj ulozi. Film je snimljen po istoimenom romanu Denisa Lehejna (engl. Dennis Lehane). Pripreme za film su započete u martu 2008. i bilo je planirano da premijera bude krajem 2009, ali su se snimanje i postprodukcija, usled ekonomske krize, odužili do 19. februara 2010.

Dvojica američkih šerifa, Tedi Danijels (Leonardo Dikaprio) i Čak Ojl (Mark Rafalo), odlaze 1954. u bolnicu Ešklif na jednom izolovanom ostrvu blizu Masačusetsa sa zadatkom da istraže slučaj Rejčel Solando (Emili Mortimer), pacijentkinje koja je nestala iz zatvorene sobe. Psihijatar, dr Džon Koli (Ben Kingsli), šef odseka, objašnjava da je nestala pacijentkinja hospitalizovana nakon nervnog sloma koji je doživela kada joj se utopilo troje dece. Istražitelji nailaze na mnoge poteškoće, a Danijelsu jedne noći njegova bivša žena, koja je poginula u požaru, u snu saopštava da je Rejčel još živa. Kasnije istražitelji dolaze do otkrića da se u Ešklifu vrše interesantni eksperimenti, što sve zajedno pogubno deluje na Danijelsovu psihu.

O filmu se počelo razmišljati još 2003, kada je objavljen roman "Zatvoreno ostrvo". Denis Lehejn je prvo prava za film ponudio Kolambija pikčersu, da bi ih kasnije prodao Finiks pikčersu koji je angažovao Litu Kalogridis kao scenaristu. Na kraju su se dva studija dogovorila da zajedno uđu u projekat. I Skorsezeu i Dikapriju, koji su pre ovog, sarađivali na tri filma, svideo se scenario. Film je sniman na lokacijama u Masačusetsu, Konektikatu i u Novoj Škotskoj u Kanadi. Snimanje filma je počelo u martu 2008. Muziku za film odabrao je Robi Robertson, gitarista i vođa bivše kanadske rok grupe Bend.

Shutter Island je odličan film i tek kada ga odgledate do kraja možda će te shvatiti celokupnu radnju filma, mada nije ni to potpuno zagarantovano.

Žanr:misterija, triler
Godina:2010
Reziser:Martin Scorsese
Scenario: Laeta Kalogridis
Uloge:Leonardo DiCaprio, Emily Mortimer, Mark Ruffalo
Uzrast:R
Award:4 osvojene
Studio: Paramount Pictures
Zemlja:United States
Website:www.shutterisland.com
Jezik:Engleski
Trajanje:138 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu