•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Yellow Rolls-Royce (1964)

Žuti Rols-Rojs je MGM-ova drama iz 1964. Glavnu ulogu u filmu zapravo ima žuti Rols-Rojs, po kome se film i zove, i sva radnja se dešava oko njega tj. njegovih vlasnika.

Kola, žuti Rols-Rojs, prvi je kupio markiz od Frintona (Reks Harison) kao poklon za godišnjicu braka svojoj ženi Eloizi, Žani Moro. Markiz je pasionirani ljubitelj konja, i sam poseduje grlo, redovno se takmiči na Askotu i konačno njegov konj pobeđuje. Njegov elan i radost zbog pobede na trkama će spasti kad zatekne ženu sa njenim ljubavnikom koga tumači Edmund Pardom. On se ne razvodi od nje, ali odlučuje da vrati kola.

Konačno kola kupuje američki gangster Paolo Maltese (Džordž Si Skot). On putuje u Italiju sa svojom verenicom Mej Dženkins, koju tumači Širli Maklejn, i svojom "desnom rukom" Džojom Fridlanderom. Paolo mora da se vrati u SAD zbog nekih neraščišćenih poslova i ostavlja Džoja da se brine o Mej. Međutim ona se zaljubljuje u mladog zgodnog uličnog fotografa Stefana (Alen Delon. Kada se vratio Paolo, Mej laže Stefana da je to bila samo avantura, ne bi li ga zaštitila od svog verenika.

Sledeći vlasnik kola je Amerinkanka Gerda Milet (Ingrid Bergman), koja je bogata udovica na proputovanju Evropom. Ona u Trstu sreće Jugoslovena Davića, koga tumači Omar Šarif, koji je ubeđuje da ga ilegalno uvede u Jugoslaviju, jer je on patriota i želi da se bori protiv nacista i nacističkog režima u zemlji ne bi li zaštitio mladog kralja Petra. Gerda na kraju odlučuje da pomogne jugoslovenskom pokretu otpora tako što svojim žutim Rols-Rojsem razvozi partizane.

Žanr:drama, romansa, komedija
Godina:1964
Reziser:Anthony Asquith
Scenario: Terence Rattigan
Uloge:Ingrid Bergman, Rex Harrison, Shirley MacLaine
Award:Osvojen zlatni globus
Studio: Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)
Zemlja:UK
Jezik:Engleski
Trajanje:122 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...