•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Ghost and Mrs. Muir (1947)

Duh i gospođa Mjur (engl. The Ghost and Mrs. Muir) je američka romantična fantazija iz 1947. reditelja Džozefa L. Mankevica, sa Džin Tirni i Reksom Harisonom u glavnim ulogama. Snimatelj filma Čarls Lang bio je nominovan za Oskara za najbolju fotografiju. Američki filmski institut je ovaj film proglasio za jedan od 100 najlepših ljubavnih filmova svih vremena.

Kada joj muž pogine u ratu, Lusi Mjur odlučuje da ode iz svekrvine kuće, te se sa kćerkom i služavkom seli u staru vilu na obali mora. Uprkos upozorenju da je to ukleta kuća, u kojoj se pojavljuje sablast njenog prethodnog vlasnika, bivšeg mornara, mlada udovica uporno tvrdi da joj baš takva treba. Zaista, istog dana će upoznati kapetana Grega, markantnog i živahnog duha. U početku se neće slagati, pre svega zato što je ona žena, a poznato je da žene donose nesreću kada su u blizini mornarima, međutim ubrzo će se navići jedno na drugo. Na njegovu ideju, Lusi počinje da piše knjigu o njegovim pustolovinama. Izdavač je bio oduševljen knjigom i njena prodaja je Lusi (Lučiji kako je zvao duh) donela pravo malo bogatstvo. Ali kada se vratila kući, duh joj govori da je, uprkos ljubavi koju osećaju jedno prema drugom, odlučio da je više ne posećuje. Kaže da je ta veza apsurd i da ona treba da bude sa živima. Uprkos njenom protivljenju, on odlazi i ne posećuje je decenijama. Lusi je ostatak života provela mirno i naizgled srećno. Jednog dana je kćerka upoznaje sa budućim zetom, mladim i uspešnim poručnikom. U poverenju joj govori da je oduvek znala za njenu malu romansu sa kapetanom Gregom. Nekoliko dana kasnije, Lusi umire, a u sobi se iznenada pojavljuje kapetanov duh, koji joj kaže da život tek sada počinje.

Žanr:drama, fantazija, misterij
Godina:1947
Reziser: Joseph L. Mankiewicz
Scenario: Philip Dunne
Uloge: Gene Tierney, Rex Harrison, George Sanders
Uzrast:NR
Studio: Twentieth Century Fox Film Corporation
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:104 minuta
Podeli:



Preporucujemo