•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Robotech: The Shadow Chronicles (2006)

Robotek: Mračne hronike (Robotech: The Shadow Chronicles) je nastavak animirane naučno-fantastične serije Robotek iz 1985.

Na Animeekspu 2004. Harmoni Gold je objavio da se radi Robotek: Mračne snage (Robotech: Shadow Force) kako bi se 2005. proslavila 20-godišnjica prvobitnog prikazivanja Roboteka. Ime nove serije je uskoro promenjeno u Robotek: Mračne hronike, ali film nije bio završen do januara 2006. Projekat je u početku naišao na skepticizam od strane zajednica obožavalaca zbog poduže istorije otkazivanja nastavaka u proteklim decenijama od strane Harmoni Golda. Prvi trejler je prikazan na Animeekspu 2005. Zvaničan trejler je objavljen na sajtu Mračnih hronika tokom NATPE, konferencije severnoameričkih televizijskih stanica. Harmoni Gold je planirao nekoliko prikazivanja na filmskim festivalima, ali je izdavač Fananimejšen odlagao potencijalno šira bioskopska i DVD izdanja do 2007.

Priča je kao direktni nastavak poslednje, 85. epizode originalne serije Robotek, i možda Čuvara dveri na indirektan način. Glavna radnja se odvija oko potrage Ekpedicionih Robotek snaga za nestalim admiralom Hanterom i SDF-3, ali takođe su prisutni i novi neprijatelji. Trejleri su nagovestili da će nova serija biti mešavina 2D animacije i kompjuterske animacije mekova.

Iako je angažovan originalni japanski studio Tacunoko Prodakšns, stvarna digitalna animacija je poverena korejskoj animatorskoj kompaniji DR Muvi, u čije se zasluge ubrajaju animacije u serijama Makros Plus i Jukikaze. Koreditelj Tomi Jun je izjavio da su se producenti intenzivno konsultovali sa Kendžijem Teradom, scenaristom Južnog krsta i Mospeade (dve od tri serije koje su adaptirane u originalni Robotek).

Di-Si Komiksov ogranak Vajldstorm je objavio "Robotek: Uvod u Mračne hronike", strip koji povezuje radnju otkazanih Čuvara dveri sa Mračnim hronikama. Svaki broj je imao članak "iza scene" o produkciji Mračnih hronika.

Kevin MekKiver, koordinator operacija u Harmoni Goldu je potvrdio u februaru 2006. da je film završen, ali su raniji pregovori sa potencijalnim distributerom propali zbog uslova koje je Harmoni Gold smatrao neprihvatljivim. Završeni film je prvi put prikazan glumcima i osoblju 8. marta 2006.

Mračne hronike su prvi put prikazane izvan Harmoni Golda na Kanskom festivalu 22. maja 2006. Film je takođe prikazan na nekoliko nezavisnih filmskih festivala tokom leta i jeseni. Nagrađen je kao najbolja animirani naučno-fantastični film na Međunarodnom festivalu horora i naučne fantastike, iako je bio prvi animirani film ikad prikazan na na ovom festivalu.

Glavnu muzičku temu je kompomovao Skot Glazgov, a izveo ju je Praški filharmonijski orkestar. Čejs Masterson je otpevala neke pesme za njen robotski lik Dženis. Glazgov je potvrdio da je Melisa Kaplan, pevačica grupe Juniversal hal pas, otpevala deo pozadinske muzike.

Pored originalnih glumaca koji su posuđivali glasove, svoj doprinos su dali Mark Hamil (Ratovi zvezda) i Čejs Masterson (Zvezdane staze: Duboki svemir 9).

Žanr:animirani, naučna fantastika
Godina:2006
Reziser:Dong-Wook Lee, Tommy Yune
Scenario: Carl Macek
Uloge:Richard Epcar, Eddie Frierson, Mark Hamill
Uzrast:PG
Award:1 osvojena
Studio: Harmony Gold
Zemlja:United States
Website:www.theshadowchronicles.com
Jezik:Engleski
Trajanje:88 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...