•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Šta bi sa Ben-om Kingsley-om?

Ser Ben Kingsli (eng. Sir Ben Kingsley) je britanski filmski glumac, koji je rođen 31. decembra, 1943. godine u Scarborough (Jorkšir, Engleska).

Rođen kao Krišna Bandži u Scarborough (Jorkšir, Engleska), od oca Harji Bhanji koji je bio po zanimanju doktor, i majke Anna Lyna Mary koja je radila kao glumica i model. Otac mu je imao indijsko poreklo, a majka jevrejsko. Odrastao je u Pendlebury, Salford, gde je pohađao Pendleton College.

Svoju glumačku karijeru započinje kao pozorišni glumac sedamdesetih godina. Smatrajući da njegovo tadašnje ime (Krišna Bandži) može štetiti njegovoj karijeri, odlučuje se da ga promeni u Ben Kingsli.

Slavu kao filmski glumac stiče sa ulogom Mahatme Gandija u filmu Gandi, za koga je dobio Oskara kao najbolji glavni glumac 1982. godine.

Kingsli ima četvero dece, Thomas and Jasmine Bhanji sa glumicom Angela Morant i Edmund and Ferdinand Kingsley sa Alison Sutcliffe. Odlikovan je Ordenom britanskog carstva (Order of the British Empire), 2000. godine.

Poslednjih godina imali smo prilike da ga gledamo u filmovima Shutter Island i The Dictator a možemo ga uskoro očekivati u nekoliko potencijalnih hit naslova od kojih je verovatno najzvučniji treći nastavak Iron Man-a.

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....