•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

My Sweet Little Village (Vesnicko má stredisková) (1985)

Selo moje malo (češki: Vesničko má středisková) je češka filmska komedija reditelja Jiříja Menzela iz 1985. godine prema scenariju Zdenka Sveraka. Film je jedan od najpoznatijih i komercijalno najuspešnijih čeških filmova svih vremena. Bio je i najuspešniji filmski proizvod nekadašnje Čehoslovačke.

Film je priča o mentalno zaostalom seoskom mladiću imena Otík (János Ban), koji radi kao suvozač vozača zadružnog kamiona Karela Páveka. Mali i debeli Pavek i dugi tanki Otík rade u malom češkom selu "na kraju sveta".

Direktor jednog praškog preduzeća nudi Otíku posao i želi ga premestiti u anonimni stambeni blok u Pragu kako bi se domogao njegove kuće. Kada napokon svi u selu shvate šta bi izgubili njegovim odlaskom, trude se zadržati Otíka u svome selu.

Film je snimljen uglavnom u opštini Křečovice a 1986. je osvojio specijalnu nagradu žirija na filmskom festivalu u Montrealu. Mađarski glumac János Ban koji je glumio ulogu Otíka 1987. na filmskom festivalu u Parizu osvojio je nagradu za najboljeg glumca. Godine 1987. film je bio nominovan za Oscara kao najbolji strani film.

Žanr:komedija
Godina:1985
Reziser:Jirí Menzel
Scenario:Zdenek Sverák
Uloge:János Bán, Marián Labuda, Rudolf Hrusínský
Award:Nominovan za Oscara, 3 nagrade
Studio:Fifth Group
Zemlja:Čehoslovačka
Jezik:Češki
Trajanje:98 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...