•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Running Time (1997)

Running Time je nezavisni američki film iz 1997. godine. Producent, scenaristq i reditelj je Josh Becker, a glavne uloge igraju Bruce Campbell, Jeremy Roberts i Anita Barone. Film je sniman u realnom vremenu poput noir filma o boksu The Set-Up (1949.) reditelja Roberta Wisea. Zatim, prikazan je kao jedan kontinuirani snimak, tj. bez rezova, poput Hitchcockovog filma Rope (Uže) iz 1948. godine. Becker je film snimio u crno-beloj tehnici, dajući mu neo-noir štih, a ujedno je smanjio problem tranzicije između scena. Time se zaista postiže utisak da gledalac prati jedan događaj kontinuirano, bez prekida, tokom čitavih 70 minuta trajanja filma.

Carl Metushka, kriminalac, biva privremeno pušten iz zatvora zbog dobrog vladanja, u kome je proveo 5 godina. Ali, odmah po izlasku pridružuje se svojim starim prijateljima, takođe kriminalcima koji planiraju novu pljačku. U međuvremenu, zbliži se s prostitutkom Janie, svojom bivšom srednjoškolskom ljubavi. Ekipa je okupljena i sve je spremno za savršenu pljačku koju je Carl planirao godinama. Imaju 20 minuta da je uspešno izvedu, ali uskoro će sve poći po zlu...

Iako se čini da film čini samo jedna kontinuirana scena, bez rezova, to zapravo nije tačno. Reditelj Josh Becker koristio je optičke trikove pri prelazu iz jednoga u drugi kadar, pa je time uspešno "sakrio" rezove. Ceo film je snimljen u samo 10 dana.

Žanr:krimi, triler
Godina:1997
Reziser:Josh Becker
Scenario:Josh Becker, Peter Choi
Studio:Blood Money Partners LP, Panoramic Pictures
Zemlja:United States
Website:www.beckerfilms.com/page3.html
Jezik:Engleski
Trajanje:70 minuta
Podeli:



Preporucujemo