•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Tobacco Road (1941)

Kontroverzni roman Erskina Cadwella poslužio je kao osnova za ovaj za četrdesete godine vrlo provokativan film o nemoralnoj, siromašnoj hillybilly porodici. Reditelj John Ford je za 'Duvanski put' inspiraciju pronašao u kontroverznoj predstavi Jacka Kiklanda koju je ovaj adaptirao prema još provokativnijem romanu Erskina Cadwella. Pisac je za inspiraciju za priču pronašao u okolini u kojoj je odrastao, pre svega u ljudima iz savezne države Georgije.

Njegov roman je prošao vrlo zapaženo između ostalog i zbog vrlo eksplicitnih prikaza seksa. Fordov film u prvi plan stavlja porodicu Lester, potomke bogatih farmera. Za razliku od predaka Lesteri su tipična hillbilly porodica koja živi kao bubreg u loju na nasleđenoj farmi. Zbog nemara i bežanja od svakog oblika odgovornosti, ali prvenstveno zbog neplaćanja kirije, preti im isterivanje sa farme.

"Tobacco Road" je apsolutno precenjen film sa dosadnom pričom, radnja nije potpuno realna u stvarnom životu a i neke stvari koje su trebale da budu komične ne može se reći da su tako ispale. Ovo definitivno nije jedan od boljih filmova Johna Forda.

Žanr:komedija, drama
Godina:1941
Reziser:John Ford
Scenario:Erskine Caldwell, Jack Kirkland
Uloge:Charley Grapewin, Gene Tierney, Marjorie Rambeau
Box office:1.9M USD
Studio:Twentieth Century Fox Film Corporation
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:84 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...