•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

"Lincolnu" najviše nominacija za Zlatni globus

Film Stevena Spielberga "Lincoln", drama o američkom građanskom ratu s Danielom Day-Lewisom u glavnoj ulozi, osvojila je sedam nominacija za 70. dodelu Zlatnog globusa, uključujući i one za najbolju filmsku dramu i najboljeg glavnog glumca.
S pet nominacija slede drama o iranskoj krizi taoca "Argo" i Tarantinov "Odbegli Đango".

Uz ta tri filma, za najbolju dramu nominovani su i triler "Zero Dark Thirty" o lovu na Osamu bin Ladena i "Pijev život" snimljen po romanu Yanna Martela o dečaku koji preživi brodolom.

Osim za najbolju filmsku dramu i glavnog glumca, "Lincoln" je nominovan u kategorijama za najboljeg sporednog glumca (Tommy Lee Jones) i sporednu glumicu (Sally Field) i u kategorijama za najboljeg reditelja, scenario i muziku.

"Argo" je nominovan za najbolju dramu, sporednog glumca, reditelja, scenario i muziku, a "Odbegli Đango" za Globus konkuriše u kategorijama filmske drame, sporednog glumca (Leonardo di Caprio i Christoph Waltz), reditelja i scenario.

U kategoriji najbolje komedije ili mjuzikla nominovani su filmovi "Marigold Hotel", "Jadnici", "Kraljevstvo izlazećeg Meseca", "Lov na losose u Jemenu" i "U dobru i u zlu".

Uz Daniela Day-Lewisa ("Lincoln") u kategoriji najboljeg glumca u drami nominovani su Richard Gere ("Arbitraža"), John Hawkes ("Seanse"), Joaquin Phoenix ("The Master") i Denzel Washington ("Let"). Za najbolju glumicu u istoj kategoriji nominovane su Jessica Chastain ("Zero Dark Thirty"), Marion Cotillard ("Rđa i kost"), Helen Mirren ("Hitchcock"), Naomi Watts ("Nemoguće") i Rachel Wiesz ("Duboko, plavo more").

U kategoriji najboljih glumaca u komediji ili mjuziklu nominovani su Jack Black ("Bernie"), Bradley Cooper ("U dobru i u zlu"), Hugh Jackman ("Jadnici"), Ewan McGregor ("Lov na Losose u Jemenu") i Bill Murray ("Hyde Park on Hudson"), dok su u ženskoj konkurenciji u istoj kategoriji nominovane Emily Blunt ("Lov na Losose u Jemenu"), Judi Dench ("Marigold Hotel"), Jennifer Lawrence ("U dobru i u zlu"), Maggie Smith ("Quartet"), Meryl Streep ("Začin za brak").

Za najboljeg reditelja nominovani su Ben Affleck za film "Argo", Kathryn Bigelow za "Zero Dark Thirty", Ang Lee za "Pijev život", Steven Spielberg za "Lincolna" i Quentin Tarantino za "Odbeglog Đanga".

U konkurenciji najboljeg animiranog filma su "Hrabra Merida", "Moje najdraže čudovište", "Hotel Transilvanija", "Pet legendi" i "Krš i lom".

Za Zlatni globus u kategoriji filma na stranom jeziku takmičiće se "Ljubav", "Kon-Tiki", "Nedodirljivi", "Kraljevska afera" i "Rđa i kost".

Za titulu najbolje dramske televizijske serije konkurišu "Carstvo poroka", "Na putu prema dole", "Downton Abby", "Domovina" i "Uredništvo", a za najbolju komediju "Teorija velikog praska", "Epizode", "Devojke", "Moderna porodica" i "Smash".

Dobitnici Zlatnih globusa biće proglašeni 13. januara.

Website:klix.ba
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila