•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Džulijan Farino na premijeri filma "Ćerka najboljeg prijatelja" - 20. decembar, Cineplexx

Džulijan Farino, reditelj filma „Ćerka najboljeg prijatelja“ (The Oranges) prisustvovaće beogradskoj premijeri ove komedije koja će biti održana u četvrtak, 20. decembra u bioskopu Cineplexx (TC Delta City) od 20.00.

Porodice Voling (Hugh Laurie, Catherine Keener) i Ostrof (Oliver Platt, Allison Janney) su komšije i dugogodišnji prijatelji. Oni dele sve – večere tokom vikenda, hobije, izlete, praznike, ali ova poznata porodična rutina često može da se pretvori u dosadu. Upravo se to njima dogodilo. Uprkos opsesivnom insistiranju Pejdž Voling na radosti uoči Božića ili beskrajnoj fascinaciji Terija Ostrofa svojim najnovijim gedžetima ili Dejvidovim i Ketinim strpljivim prihvatanjem prijatelja i njihovih navika, obe porodice su na prilično nesrećnom mestu. Ali, jednog posebnog dana uoči praznika, Dejvid će otvoriti vrata buntovnoj ćerki Terija i Keti Ostrof – Nini (Leighton Meester). Posle lutanja iz mesta u mesto i neočekivanog raskida veridbe, Nina se našla na poslednjem mestu na kome želi da bude – predgrađu Nju Džersija. I tu priča počinje.

Prema scenaristima Ijanu Helferu i Džeju Reisu, priča je vrlo labavo zasnovana na romasi za koju su čuli od prijatelja. “Prvo pitanje je bilo šta bi se dogodilo kada bi Nina pozvala roditelje na večeru”, kaže Reis. Istražujući te momente nezgrapnosti, priča i karakteri razrađivani su sa humorom i dubinom. “Snaga i humor filma počivaju na delikatnoj ravnoteži u njihovom odnosu koji je šokantan za obe porodice, ali ne i za publiku”, dodaje Helfer.

Britanski reditelj, Džulijan Farino, veteran dokumentarnih i televizijskih programa kao što su Entourage i Big Love, izabran je da prenese ovaj scenario na veliko platno. “Bilo je mnogo reditelja koji su bili zainteresovani”, kaže Helfer. “Džej me je zamolio da razgovaram sa Džulijanom, jer su oni prijatelji koji su radili ranije zajedno, i njegov senzibilitet je bio upravo ono što je bilo potrebno. On ima sjajan osećaj za humor i uneo je srce u ovo.” “Ovo je treća stvar koju sam radio sa njim”, kaže Reis, “i pošto smo završili scenario, pitao me je da ga pročita. Rekao sam mu da to možda nije po njegovom ukusu, ali ga je odmah dobio. On je u potpunosti shvatio karaktere i ton filma”, dodaje on.

Džulijan Farino priznaje da mu je njegovo dosadašnje iskustvo dalo inspiraciju. “Nikada nisam razmišljao o ovom kao američkoj ili o prigradskoj priči, film je veoma univerzalan u svojim temama. To je priča o majkama i ćerkama, muževima i ženama, porodicama i prijateljstvima i ove teme su zajedničke svima.”

Iako Dejvid i Nina pokreću priču, film je istinski rad ansambla koji je zahtevao glumce koji će doprineti sa nizom emocija i reakcija, od iskrene emotivne izdaje do komedije. Prvo je izabran Dejvid. Svi su se složili da je najbolji izbor Hju Lori, britanski komičar poznat po ulozi neodoljivog mizantropa iz serije “Doktor Haus”.

“Položio sam sve nade u njega od samog početka”, kaže reditelj. “On ima jedinstveni spoj šarma, inteligencije, lakoće igranja i ne postoji ništa predatorsko u njemu. Ako biste osetili Dejvidovu pojavu baziranu na želji i seksualnosti, cela stvar bi bila destruktivna. Producent Urdang dodaje: “Mi nismo videli Hjua da je radio ovako nešto. On je porodičan i seksi. Sjajno je i to što su on i reditelj Britanci. Oni dele kulturni pristup u smislu emotivnog tona filma. Američke porodice imaju tendenciju da se izraze dramatičnije. To je generalizacija, naravno, ali mislim da su njih dvojica uradili sjajan posao i izvukli najbolje.”

“U ovom filmu imate dva problema”, kaže Hju Lori. “Jedan je da ga predstavite publici tako da veruje u njega, a to može da bude dovoljno veliki problem, ponekad nepremostiv. Drugi problem je to što, ne samo da treba da poveruju, oni moraju to da odobre. Da biste dobili obe stvari, bilo je vrlo nezgodno za glumce, ali i za reditelja, i mislim da je Džulijan bio od početka na pravom putu. On je shvatio kako ljudi mogu, protiv svoje volje, da završe navijajući za ovaj par. Oni nisu Boni i Klajd, ne pljačkaju banke, ali u prigradskom svetu, oni su odmetnički par, a Džulijan je uvek imao vrlo jasnu ideju o tome kako da vodi film.”

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...