•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Rules of Attraction (2002)

Pravila privlačnosti (engl. The Rules of Attraction) je američki film iz 2002. godine. Baziran je na istoimenom romanu.

Priča je smeštena u okvire Kemden koledža - malog bogatog i slobodnog umetničkog fakulteta u Novoj Engleskoj. U središtu priče je troje mladih. Prvi je Šon Bejtman, buntovnik sa zakasnelom emocionalnom reakcijom na ljude i događaje; bio je sa više od polovine devojaka na koledžu, do guše je u dugovima i retko posećuje nastavu. Pol Denton je cinični mladić visoke inteligencije i slobodnih shvatanja, biseksualac. Privlače ga lepi i popularni ljudi, a naročito oni koji ne žele emocionalnu niti seksualnu vezu s njim. Nekada davno izlazio je sa Loren Hindi, prelepom tajanstvenom i ozbiljnom devojkom. Ona traga za vezama koje su nemoguće, vozi skejtbord po koledžu i izgleda kao da je na ivici same propasti.

Njih troje okružuju razni prijatelji: Lara, čije potrebe prelaze granicu prijateljstva; Viktor, samoživi snob čije putovanje kroz Evropu pratimo kao film u filmu; Keli, jedna od Šonovih devojaka za jednu noć, i mnogi drugi. Loren je nekada bila sa Polom. Pol je zaljubljen u Šona. Šon voli Loren. Loren čeka i voli Viktora. Viktor voli sebe. Rupert diluje kokain. Kokain vole svi. Šon duguje Rupertu velike pare. Tako se sve vrti ukrug, kroz žurke pune droge, alkohola i seksa pod najprovokativnijim nazivima - "The End of the World Party", "The Dress to Get Screwed Party", "The Pre-Saturday Night Party". Ljudska priroda odredila je da su u veoma nesavršenom svetu pravila privlačnosti obavezna. Među mladima u koledžu prvo pravilo glasi: Pravila ne postoje.

Film je snimljen po istoimenom bestseleru provokativnog i kontroverznog autora Breta Istona Elisa. Svi njegovi romani - "Američki psiho", "Manji od nule", "Informers" i "Glamorama", bave se pitanjem materijalizma, trenda i emotivnog stanja mladih, najčešće zastrašujuće bogatih i beznadežnih likova. Tako i "Pravila privlačnosti" na sarkastičan način pričaju o životu i ljubavi među mladima i privilegovanima koji se, svako na svoj način, bore sa nihilizmom u poodmaklom stadijumu.

Žanr:komedija, drama, romansa
Godina:2002
Reziser:Roger Avary
Scenario: Bret Easton Ellis
Uloge:James Van Der Beek, Ian Somerhalder, Shannyn Sossamon
Uzrast:NC-17
Award:1 osvojena
Studio: Kingsgate Films
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:110 minuta
Podeli:



Preporucujemo