•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Jackal (1997)

Film Šakal je triler iz 1997. godine u režiji Michaela Catona-Jonesa, a glavne uloge igraju Bruce Willis i Richard Gere.

Film je remake filma Šakalov dan snimljenog 1973. prema romanu Fredericka Forsytha, a zanimljivo je da je u njegovoj produkciji učestvovalo sedam producentskih kuća, iz čak pet država (dve iz SAD-a i Japana, i po jedna iz Francuske, Nemačke i Velike Britanije).

Priča počinje zajedničkom akcijom FBI-ja i ruske policije u pokušaju hapšenja mafijaša Ghazzija Murada. Tokom akcije saradnica ruske policije, Valentina Koslova, biva prisiljena da ga ubije nakon što je napadne i njegov brat Terek je odlučan u nameri da osveti njegovu smrt.

Unajmljuje Šakala, jednog od najtraženijih svetskih ubica čiji je stvarni identitet nepoznat, da ubije FBI-jevog direktora Donalda Browna. S namerom sprečavanja tog događaja, FBI-jevci iz zatvora izvlače irskog teroristu Declana Mulqueena jer pretpostavljaju da je upravo on jedina osoba koja im može pomoći da identifikuju Šakala, budući da mu je bio suprotstavljen u prošlosti. Ali, problem leži u činjenici da Šakal neprestano menja svoj izgled, a jedan od ruskih saradnika FBI-ja ga informiše o njihovim saznanjima. Nakon što se Šakal ušulja u kuću Declanove bivše devojke Isabelle ubivši dvojicu FBI-jevih agenata i Valentinu Koslovu, Declan dolazi do zaključka da stvarna Šakalova meta nije direktor FBI-ja, kao što su mislili, već Prva dama SAD-a, koja će biti prisutna na otvarenju nove bolnice u Washingtonu...

Bruce Willis, Richard Gere i Sidney Poitier su odlično odigrali svoje uloge u ovom akcionom filmu koga vam savetujemo da pogledate u trenucima kada želite da se opustite uz dobar akcioni film ali koji nije kao većina sadašnjih, bez imalo ideje i sa lošom realizacijom.

Žanr:akcija, avantura, krimi
Godina:1997
Reziser:Michael Caton-Jones
Scenario: Kenneth Ross
Uloge:Bruce Willis, Richard Gere, Sidney Poitier
Uzrast:R
Award:1 osvojena
Studio: Universal Pictures
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:124 minuta
Podeli:



Preporucujemo