•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ten Tigers of Kwangtung (Guangdong shi hu xing yi wu xi) (1980)

10 Tigers of Kwangtung je hongkonški akcioni film iz 1980. godine, koga je režirao Chang Cheh a producirala Mona Fong. Film predstavlja jednu od Chang Chehovih priča o istorijskom rivalitetu Shaolina s dinastijom Qing i Canton Tigrovima. U filmu glavne uloge tumače Ti Lung i Fu Sheng.

Film sadrži dve priče koje pripovedaju o izvornih 10 Tigrova i njihovim sledbenicima. U početnoj sceni filma Tung Chi (Wang Li) i njegov nećak proganjaju sledbenike (Tigrova), kako bi im se osvetili za smrt Wang Li-evog brata, generala Langa. Nadalje, nakon što uspeju ubiti jednog od sledbenika, Wang Chow Ming (Lung Tung Sheng) i Lin Fu Sheng (Chin Siu-Ho) započinju pripovedati priču o izvornih 10 Tigrova.

Protu-Ch'ing revolucionarni vođa Chai Min Yu (Ku Feng) biva proganjan od strane Manchu generala Lianga (Wang Lung Wei). U trenutku kada biva skoro uhvaćen, iz sigurne smrti, ga spašava maskirani čovek, koji potom zajedno s njim i nestaje. Nedugo potom otkriva se kako je maskirani čovek zapravo Li Jen Chiao (Ti Lung), odani bivši čovek Šhaolina i vlasnik gradske zalagaonice. Nadalje, Li Jen Chiao skriva Min Yua u stražnjem delu svoje zalagaonice, nakon čega šalje svog mlađeg brata Tan Minga (Fu Sheng) da zatraži pomoć od dvojice ljudi, Wan Yi Linga (Sun Chien) i Su He Hua (Lu Feng), koji su takođe nekada pripadali Shaolin redu a koji trenutno žive u gradu. Ali, Tan Ming je osoba vrlo vatrenog temperamenta, koja konstantno pokreće tuče, pa u skladu s time on započinje tuču i sa Wan Yi Lingom i Su He Huom, pre nego li uopšte stigne objasniti razlog svoje posete. Srećom, Li Jen Chiao na vreme uspeva razjasniti nastalu situaciju, nakon čega mu se Wan Yi Ling i Su He Hu sa zadovoljstvom zaklinju na odanost. Njima se takođe pridružuju i odana shaolinska braća Wong Yin Lin (Wei Pai) i Wong Kee Ying, kao i prosjak Su (Kuo Chui), Železni prst Chung (Lo Mang), Chu Yu Sheng (Chiang Sheng). Poslednje spomenuti trojac se pridružuje Li Jen Chiaovom timu iz razloga kako bi pomogao revolucionaru u njegovom begu i ubistvu generala Lianga.

Potom se radnja seli u budućnost u kojoj Lung Tung Sheng i Chin Siu-Ho planiraju protivnapad, u kojem žele ubiti Tung Chia i njegovog nećaka pre nego li oni uspiju ubiti presotalih 10 Tigrova.

Žanr:akcija, drama
Godina:1980
Reziser:Cheh Chang
Scenario:Cheh Chang
Uloge:Lung Ti, Sheng Fu, Philip Kwok
Uzrast:R
Studio: Shaw Brothers
Zemlja:Hong Kong
Jezik:Kineski
Trajanje:82 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...