•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Jurassic Park (1993)

Park iz doba jure (engl. Jurassic Park) je naučnofantastični triler iz 1993. koji je režirao Stiven Spilberg. Film je ekranizacija istoimene knjige koju je napisao Majkl Krajton.

Radnja se odvija na izmišljenom ostrvu na kome Džon Hamond (Ričard Atenboro), bogati filantrop uz pomoć tima naučnika uspeva da stvori zabavni park nastanjen dinosaurusima. Klonirajući DNK komarca fosilizovanog u ćilibaru on uspeva da oživi davno izumrle životinje.

Nakon incidenta u parku sa grupom velosiraptora, advokat savetuje Hamonda da bi trebalo poboljšati negu i bezbednost životinja. Džon zbog toga na ostrvo poziva paleontologa Alana Granta (Sem Nil) i još nekoliko stručnjaka.

Nakon što jedan od radnika, pokušavajući da ukrade embrione dinosaursa sa ciljem da ih ilegalno proda, inficira bezbednosni sistem parka virusom, većina dinosaursa biva pušteno da se slobodno kreće ostrvom.

Film je dobio pozitivne kritike. Njujork tajms i Roling stoun su ga opisali kao nešto do sada neviđeno, vizuelno prelepo i interesantno ostvarenje. Park iz doba jure ukupno je zaradio 914.691.118 miliona dolara, svojevremeno je bio film sa najvećom zaradom u istoriji filma, na tom mestu nasleđujući drugi Spilbergov film E.T. vanzemaljac. Pet godina kasnije Titanik je postao film sa najvećom zaradom. Na dodeli oskara 1994. film je osvojio tri i to za zvuk, vizuelne efekte i zvučne efekte.

1997. pojavio se drugi deo u franšizi Park iz doba jure: Izgubljeni svet a 2001. i treći deo pod nazivom Park iz doba jure 3. Četvrti deo predstavljaće početak nove trilogije i očekuje se u godinama koje dolaze.

Žanr:avantura, porodični, sf
Godina:1993
Reziser:Steven Spielberg
Scenario:Michael Crichton
Uloge:Sam Neill, Laura Dern, Jeff Goldblum
Uzrast:PG-13
Award:3 Oscara, 21 nominacija i 16nagrada
Box office:914.7M USD
Studio:Universal Pictures
Zemlja:United States
Website:www.jurassicpark.com
Jezik:Engleski
Trajanje:127 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila